18 / 05 / 2024

tapu harcı bağışlama

tapu harcı bağışlama

Tapu devri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Ancak herkes tapu bağışında bulunamıyor. Peki, kimler tapu bağışlayamaz? Kimler tapu bağışlayabilir? İşte yanıtı..

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tapu harcının yüzde 1’inin altına düşürülmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Tapu harcı ödeme süresi ne kadar?

Tapu harcı ödeyecek kişiler, belli başlı huşuları merak etmektedir. Onlardan biri de tapu harcı ödeme süresinin ne kadar sürdüğüdür. İşte tapu harcına dair detaylar!

Bu haberi okumadan arsa almayın! Son dakika açıklaması şimdi geldi! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak

Ev almayı düşünenler dikkat, son dakika açıklaması şimdi geldi! Tarih verildi, tam 40 ilde başlıyor, KDV’den ve tapu harcından muaf tutulacak. Ödemeler yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vade ile yapılacak. İşte detaylar...

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu harcı ödemelerinde son dakika! Fazla ödemiş olabilirsiniz...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde tapu harcını ve tapu harcı ödemelerini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Tapu harcını fazla ödemiş olabilir misiniz?' başlıklı yazısı...

Tapu harcı hesaplama 2022! Ev, arsa, dükkan tapu harcı ne kadar?

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerin başında alım satım/devir işlemleri yer alıyor. Gayrimenkulünü satanlar da alanlar da tapu harcı ödüyor. Peki, tapu alım satım harcı ne kadar?

Tapu harcını başkası yatırabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu harcının yatırılması gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcını başkası yatırabilir mi?

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Tapu harcında muafiyet düzenlemesi!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması öngörülüyor. 

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuru yapabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2021...

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2020!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuruda bulunabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2020...  

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

tapu harcı bağışlama Haberi

tapu harcı bağışlama

Kimler tapu bağışlayamaz?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tağu dairesinde yapılıyor. Tapu devri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor.


Tapuda bağış işleminin yapılabilmesi için tapu hibe ehliyetine sahip kimselerin gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat etmesi gerekiyor. Ayrıca tapu hibe bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, kimler tapu bağışlayamaz?


Hibe yapamayan kimseler arasında reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar yer alıyor. Bu kimseler kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. Ayrıca vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. 


Tapuda hibesi için gerekenler:

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

- Akitte taraflardan biri veya ikisi...