27 / 04 / 2024

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2020!

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2020!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuruda bulunabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2020...  



Tapu işlemlerinde gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedelleri üzerinden beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi, ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması durumunda gelir vergisini beyan etmesi gerekiyor.

Ancak vergi ödemek istemeyenler tapu harcını da daha düşük bi bedelde ödemek isteyen kimseler, tapunun gerçek bedelini beyan etmiyor. Buna göre her iki taraf da daha düşük bedellerde harç ödüyor.

Ancak bu durumun Maliye'nin tespit etmesi halinde taraflara vergi cezası veriliyor. Vergi cezasını ödemek istemeyenler ise, Maliye fark etmeden bir dilekçe ile Maliyeye başvuruda bulunabiliyor.

Peki, tapu harcı düzeltme dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi 2020...

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2020

............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.

ADRES:

.../..../....                                                                                                  

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza

EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi

Tapu harcı düzeltme dilekçesi!


Geri Dön