02 / 05 / 2024

tapu harcı kararı

tapu harcı kararı

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, vergi mahkemelerinde tapu harcı kararını değerlendirdi. İşte İstanbul 2.Vergi Mahkemesine açılan davada mevcut tapu harçlarının muafiyet kapsamı...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

Kimler tapu harcı öder?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcını kimler ödemek zorunda? Tapu harcı indirim kararı ne zaman kadar uzatıldı?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV, ÖTV ve tapu harcında indirim uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile belli sürelerde uzatıldı...

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla müjdelerle girmişti. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bu yıl 31 Mart'a kadar devam edecekti. Ancak bugün yepyeni bir karar ile kdv ve tapu harcı indirimi uzatıldı. 

Tapu harcı ve KDV indirimi için acele edin!

Konut sektöründe tapu harcı ve KDV indirimi, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu senenin başında da başladı. Tapu harcı ve KDV indirimi konut sektöründe heyecanla karşılandı. 

Tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile başlatılan tapu harcı indirim kampanyasında sona yaklaşılıyor. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

2018'in başında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bu sene de tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

Tapu harcı ve KDV indirimi ne zaman bitiyor?

Tapu harcı ve KDV indirimi, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu senenin başında da başladı. Peki, Tapu harcı ve KDV indirimi ne zaman bitiyor?

Tapu harcı indirimi son günü 2018!

Konut alıcı ve satıcılarını sevindiren Bakanlar Kurulu'nun tapu harcı indirim kararı ile oranlar binde 20'den binde 15'e düştü. Peki, tapu harcı indiriminde son gün ne zaman?

Patronlar KDV düzenlemesi ve tapu harcı indirimi için ne diyor?

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e, tapu harcı oranı ise yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürüldü. Peki inşaat patronları ne diyor?

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı indirimi bu yıl da başladı. Peki, tapu harçları ne kadar düştü? Tapu harcı indiriminden kimler yararlanabilecek?

Tapu harcı indirimi resmen başladı!

Milyonların beklediği tapu harcı indirimi geldi. Tapu harcını düşüren Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı

tapu harcı kararı Haberi

tapu harcı kararı

6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası kapsamında yapılacak iş ve işlemler noktasında önemli derecede muafiyet sağlandığı bilinmektedir. Ancak Tapu Sicil Müdürlükleri nezdinde yapılan birçok işlemden Maliye Bakanlığının talebi doğrultusunda yasada yer alan muafiyetlerin uygulanmadığı ve harçların alındığı gözlenmiştir. Hatta bu konuda GYODER, İNDER ve KONUTDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı nezdinde bir girişim yapmış ve tapu müdürlükleri nezdinde alınmaması gereken harçların alınması nedeniyle düzenlemenin netleştirilmesi talebinde bulunmuşlardır. Mevcut talep doğrultusunda ise bir karar oluşmamıştır. 


Bu noktada tarafımızca İstanbul 2.Vergi Mahkemesinde açılan davada mevcut tapu harçlarının muafiyet kapsamında olduğu hatta 25.07.2014 yönetmelik değişikliği ile muafiyetin kapsamını genişletildiği müteahhitlerin yapmış oldukları binalarda yaptıkları ilk satışlarda tapu harcının alınmaması gerektiği yönünde iddiamız kabul görmüş ve mahkemenin ifadeleri ile aynen“gayirmenkullerin ivaz karşılığında devir...