03 / 05 / 2024

Tapu harçlarının yükselmesi satışları etkileyecek

Tapu harçlarının yükselmesi satışları etkileyecek

Yükselen harç satışalrı etkiler, GYO'lar yerinde sayar...

Kuzey Anadolu Fayı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa 24 ildeki yapıların yüzde 80'i yıkılır!

Neotektonik ve deprem uzmanı Prof. Dr. Hamit Haluk Selim, 24 şehrin merkezinden geçen Kuzey Anadolu Fayı Hattı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa yapıların yüzde 80'inin yıkılacağını belirtti. İşte uzman isimin korkutan o açıklaması...

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Vatandaşların yüzde 80'i tapu hizmetlerinden memnun!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tapu hizmetleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Adlı, yaptığı açıklamada, vatandaşların yüzde 80'lik kısmının tapu hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların yüzde 93'ü gayrimenkulünü elinde tutuyor!

AGS Global'in Türkiye'nin 12 kentinde gayrimenkul alan, 48 ülkeden toplam 410 uluslararası yatırımcıyla sekiz dilde gerçekleştirdiği araştırmada, yatırımcıların yüzde 92.7'sinin gayrimenkullerini elinde tuttuğu ortaya çıktı.

Tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi!

2020 yılı merkezi bütçe açığı 172,7 milyar TL ile rekor kırdı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, neye ne kadar vergi ödediğimizi ve bütçe açığının sebeplerini kalem kalem açıkladı. Buna göre, tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi...

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Tapu harçlarının yükselmesi satışları etkileyecek Haberi

Tapu harçlarının yükselmesi satışları etkileyecek

MALİYE Bakanlığı’nın tedbir paketinde şu anda binde 65 olarak uygulanan tapu harcının artırılması ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarına (GYO) sağlanan Kurumlar Vergisi ististasının kaldırılması da olduğu iddia ediliyor. Maliye Bakanlığı, GYO’ların bu istisnasını kaldırarak, 500 milyon liralık gelir elde etmeyi planlıyor. Ancak zaten durgun olan sektörde, tapu harçlarının yükselmesi satışları etkileyecek. $u anda konut alan ve satan taraflar için binde 65 olarak uygulanan tapu harcının da yükseleceği belirtiliyor. Harcın yükselmesi ya konut almak isteyenleri beklemeye geçirecek ya da ev sahiplerinin tapu dairelerine konut satış bedelinin gerçek bedelinin bildirilmemesine neden olacak. Yani, ev sahiplerinin vergi kaçırmasına neden oluyor. Ancak Maliye Bakanlığı, bu kaçağı önlemek için de bölge bölge emsal fiyat belirleyip ev sahiplerinin peşine düşmeyi planlıyor.


Şirketler denetlenmeyecek

GYO’ların kurumlar vergisi avantajının kalkması...