25 / 07 / 2024

Tapu hazineye katkı sağlıyor mu

Tapu hazineye katkı sağlıyor mu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılının sadece ilk 8 ayında hazineye 4 milyar 667 milyon 409 bin 541 TL. harç geliri aktardığını açıkladı.

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılında tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar liranın üzerinde katkı sağlandığını kaydetti.

Kilit pazarlara 12 tapu temsilciliği açılacak!

Türkiye, hem konut stokunu eritmek hem de döviz girişine katkı sağlamak amacıyla yurt dışında yaşayan vatandaşlara ve yabancılara dönük tapu açılımını genişletiyor. Dünyada bir ilke imza atılarak potansiyeli yüksek ülkelerin önemli yerlerinde ‘tapu temsilcilikleri’ açılacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işlerini hükümlüler yapacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işleri hükümlüler tarafından yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bu iş birliğinin, hükümlülerin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Tapu'dan 2019'da Hazine'ye 12 milyar lirayı aşan katkı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin lira aktarıldı.

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

Kocaeli'de bir vatandaş evini hazineye bağışladı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan Fikret Çubukçuoğlu, evini hazineye bağışladı. Eşiyle Gölcük Tapu Müdürlüğü'ne giden Çubukçuoğlu, ekonomiye katkı sağlamak istediğini açıkladı.

Hazine arazileri ülke ekonomisine katkı sağlayacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeye göre hazineye ait araziler devlete gelir getirirken ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Araziler, değerinin binde biri oranında kiraya verilecek.

KDV, tapu harcı ve faiz indirimleriyle sektör canlanacak!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektörde yaşanan dönemsel dalgalanmayı KDV, tapu harcı ve faiz indirimleri gibi önemli iyileştirmelerin katkısıyla aşacaklarını dile getirdi. 

Tapudan Hazineye 11,6 milyarlık liralık katkı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 2017'de 11 milyar 646 milyon 897 bin 496 liralık harç ve vergi geliriyle Hazineye katkı sağladıklarını söyledi. 

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı

Sedat Altınay: Tapu harçları düşürülmeli!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, tapu harçlarının düşürülmesiyle gayrimenkul sektörünün canlanacağını ve ekonomiye katkı sağlanacağını söyledi.

Tapu’dan hazineye 10 milyar TL gelir aktarıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2016 yılana ait harç gelirlerini açıkladı.

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve tescili ile 5403 sayılı Kanun İstisnasına dair duyuru yayımladı.

Tapu hazineye katkı sağlıyor mu Haberi

Tapu hazineye katkı sağlıyor mu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılının sadece ilk 8 ayında hazineye 4 milyar 667 milyon 409 bin 541 TL. harç geliri aktardığını açıkladı.


Bakan Güllüce, “En fazla harç geliri ise 4 milyar 441 milyon 302 bin 189 TL. ile alım - satım işlemlerinde gerçekleşti” dedi.


Satış, Bağış, ÖKBA, Taksim, İntikal, İpotek, Konut İpoteği, İpotek Terkini, Cins Tashihi gibi alanlarda toplam 4 milyon 665 bin 336 adet işlem yapıldı.


Tüm tapu işlemlerinin online olarak yapılmasını sağlayan Genel Müdürlük, vatandaşın memnuniyetini daha da arttırmak için her geçen gün kendini...