02 / 05 / 2024

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılında tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar liranın üzerinde katkı sağlandığını kaydetti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 2023 yılında 18 milyon 285 bin 900 tapu işlemi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Geçen sene 2 milyon 949 bin 437 satış işlemi gerçekleştirildiğini belirten Özhaseki, "Bu satış işlemlerinden 57 milyar 96 milyon 374 bin 897 lira, kat irtifakı, kat mülkiyeti, isim düzeltme gibi diğer tapu işlemlerinden de 2 milyar 962 milyon 840 bin 589 lira olmak üzere hazineye 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 liralık katkı sağlandı." bilgisini vererek açıkladı.

Şehirleri geleceğe taşımaya devam ederken hazineye de katkı sağladıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, şunları kaydetti: "Hazineye sağlanan bu katkıyla Türkiye Yüzyılı'nın sağlam, güvenli, güçlü şehirleri yolunda önemli adımlar atıyoruz. Deprem bölgesi başta olmak üzere, şehirlerimizin inşa ve ihyasında canla başla çalışıyoruz. Ekonomimizin lokomotiflerinden biri olan gayrimenkul sektörünü de her alanda desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

YAPI DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce, ülke genelinde denetim şirketlerinin, şantiyelerin ve laboratuvarların denetimlerinin aralıksız bir şekilde sürdüğünü ifade edildi.  Bakanlık ekiplerince 2 bin 543 yapı denetim şirketi ve şantiye ile birlikte 485 laboratuvarın yaptığı denetimler ayrıntılı şekilde incelenmiş oldu.

Yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapı denetim şirketlerine, şantiyelere ve laboratuvarlara yönelik denetimler devam etmekte. Bu zaman süreçinde 2 bin 543 yapı denetim şirketi ve şantiyeyi 154 bin 682 kez, 485 laboratuvarı da 2 bin 379 kez denetledik." diye konuştu.

Bakan Özhaseki'den yapı denetimi açıklaması: Mevzuatın dışına çıkılmasına müsaade etmiyoruz!

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Bakan Özhaseki açıkladı! Şehirleri depreme dayanıklı yapmamız lazım!

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!


Geri Dön