23 / 07 / 2024

tapu idaresi binası

tapu idaresi binası

1946 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın arsasını genişletmek ve inşa sahasında istimlak masrafı yapmamak için meydandaki Tapu İdaresi binasının yıktırılması gündeme gelmiş.

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti mecliste!

İnşası devam eden Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı. 

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasının inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı tamamlanan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler gerçekleştirdi.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu - Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının tahliyesi TBMM'de!

Yıkılma tehlikesi bulunan Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının neden tahliye edilmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Giresun Özel İdaresi Hizmet Binası'nın inşaatına ilişkin 8 soru TBMM'de!

Giresun Teyyaredüzü Mahallesi'nde yapılan yeni İl Özel İdaresi Hizmet Binası inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İş GYO Ulus Banka Hizmet Binası 58.8 milyon TL'ye satıldı!

Ulus Banka Hizmet Binası'nı 58.8 milyon TL'ye satan Türkiye İş Bankası A.Ş.'ye satan İş GYO, tapu devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı..

Ankara'da hafriyat alanında patlama: 1 ölü, 3 yaralı!

Ankara Altındağ'da tapu kadastro binası inşaatı için hafriyat çalışmalarının sürdüğü arazide meydana gelen patlamada bir işçi öldü, 3 işçi yaralandı.

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Antalya Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ne yeni bina yapılacak!

Antalya Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası yapılacak. Gazipaşa Tapu Müdürü Zafer Çapkur, konuyla ilgili bilgi verdi.

tapu idaresi binası Haberi

tapu idaresi binası



Tapu ve Kadastro binası yıktırılacak mı?


Adliye Sarayı arsasını genişletmek için bu binanın yıktırılması muhtemel


     Yakın zamanlara kadar vilayet karşısında yapılması düşünülen Adliye Sarayı'nın, ödenecek istimlak parasının çok mühim bir miktar tutmasından dolayı, burada inşasından vazgeçildiği Ankara'dan gelen haberlerden anlaşılıyor. Alakalılara göre Adliye Sarayı, Ayasofya'daki eski Adliye Nezareti arsasında değil, Sultanahmet'te eski hapishane yerinde yapılacaktır. 

     Hapishane arsasında Adliye Sarayı'nın yapılması evvelce muvafık görüldüğü zaman Mimar B. Asım Kömürcüoğlu bir plan yapmış ve bu plan B. Prost tarafından da tasvip edilmişti. Bu plana göre Adliye Sarayı yalnız hapishane arsasını kaplamayacaktı. Bina derinliğe doğru uzanacağından Sultanahmet'le Binbirdirek arasındaki bütün...