02 / 05 / 2024

tapu ipka etmek

tapu ipka etmek

Tapu mülkiyet türleri arasında "ipka tapu" da yer alıyor. Bir nevi hisseli tapu olan ipka tapular; malikin üzerinde kalan mülkiyet payına deniyor. Peki ipka tapu nedir? İpka tapu nasıl olur?

Tapuda ipka nedir, ne anlama gelir?

Tapuda ipka önemli bir gayrimenkul terimidir. Hisseli mülkiyet alanında kullanılan bu terimi detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Peki tapuda ipka nedir, ipka tapu nedir ve tapuda ipka işlemleri nasıl yapılır? İşte tapuda ipka ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilan çerçevesinde tam 202 adet personel alacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtti.

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

Yüzde 0,98 konut kredisine ek tapu indirimlerini kaçırmayın!

Kamu bankalarının anlaşmalı konut projelerinde uyguladı yüzde 0.98 konut kredisi faiz oranlarına ek yıl sonuna kadar uygulanan tapu harcı ve KDV indirimlerinden 52 bin 500 TL’ye kadar kar etmek mümkün.

Birevim'in hedefi her ay 400 kişiye tapu teslim etmek!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi: "Birevim olarak, Türkiye'de ev, araç ve benzeri yatırım araçlarından almak isteyenler için akla gelecek ilk marka olmak istiyoruz" dedi.

Birevim her ay 400 kişiye tapu teslim etmeyi hedefliyor!

Birevim, 2018'in son aylarında aylık 400 kişiye tapu teslim etmek için planlamasını revize ederek, yıl sonunda 15 binin üzerinde yeni müşteriyi yöntemlerine dahil etmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Tapuda ipka ne demek?

Kimi tapular üzerinde "ipka tapu" yazıyor. Peki, tapuda yazan ipka ne demektir?

Hacizli tapu sorgulama!

Alacaklılar, borcunu tahsil etmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabiliyor. Peki, bir tapuda haciz olup olmadığı nasıl öğrenilir? Hacizli tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapu takas uygulamasında cayma hakkı!

Alıcı ve satıcı gayrimenkul satış işlemi sürecinde Takasbank sistemine girmiş olduğu kaydı iptal etmek suretiyle cayma hakkını kullanabilir mi? Tapu takas uygulamasında cayma hakkı nasıl kullanılır?

İpka tapu nedir?

Tapu mülkiyet türleri arasında "ipka tapu" da yer alıyor. Bir nevi hisseli tapu olan ipka tapular; malikin üzerinde kalan mülkiyet payına deniyor. Peki ipka tapu nedir? İpka tapu nasıl olur?

Tapu dairesinde istenen evraklar!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için ise tarafların gerekli belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı hangi belgeleri temin etmek zorunda?

Alo tapu hattı numarası!

Tapu Bilgi Edinme Sistemi, "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" gereğince bilgi ve belge talep etmek için kullanılıyor. Tapu ile ilgili şikayet, danışma ve talepler için alo tapu hattı da kullanılabiliyor..

Tapu dairesinden nasıl bilgi alınır?

Tapu dairesinden bilgi ve belge talep etmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Edinme Sistemi kullanılabiliyor. Peki, tapu dairesinden nasıl bilgi alınır? İşte tapu bilgi edinme hattı..

tapu ipka etmek Haberi

tapu ipka etmek

İpka tapu nedir?

Tapu mülkiyet türleri arasında "ipka tapu" da yer alıyor. Bir nevi hisseli tapu olan ipka tapular; malikin üzerinde kalan mülkiyet payına deniyor.


İpka hisseli satışlarda, size satılan, hissenin, bir bölümünün, satanın uhdesinde, üzerinde kalması olarak ifade ediliyor. 


Bir diğer ifade ile ipka; Hisseli devirlerde, devredilen hisseden ayrı olarak malikin üzerinde kalan mülkiyet payı olarak karşımıza çıkıyor.


Örnek ipka tapu uygulaması..

"Hisseli tapu da m2 olarak 123 m2 geçiyor ve arsapayı olarak da 82/1968=%4 gibi bir oran var. Aynı orandan başka isimde birisi daha var ancak ona ipka dediği için tapuya ait değil.


Daire 110 m2 ve binada toplam 880 m2 daire var. oranlarsak %12.5 olması gerekirken (mertebe olarak) tapuda gösterilen arsadaki payın %4 yazıyor; Bunun nedeni tapunun ipka edilmiş olması."



İpka nedir?



Işıl...