15 / 05 / 2024

tapu işlemlerine ne kadar para gider

tapu işlemlerine ne kadar para gider

Gayrimenkullerin tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için tarafların belli masrafları da gözden çıkarması gerekiyor. Çünkü tapu harçları kanunen hem alıcıdan hem de satıcı tarafından ödeniyor. Peki, tapu işlemlerine ne kadar para gider?

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Tapu hisseli olunca ne olur?

Hisseli tapuya pek çok kişi bulunmaktadır. Ancak hisseli tapuya yeni sahip olanlar, bu kavramın ne anlama geldiğini bilmemektedir. Peki “Tapu hisseli olunca ne olur?” İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Ev alırken tapuda dolandırılmamak için ne yapmak lazım?

Ev fiyatları son dönemde bir hayli arttı. Bu durumdan yararlanmak isteyenler kişiler, ev satma bahanesi ile vatandaşları dolandırıyorlar. Bu durumun yaşanmasından korkanlar, Tapu işlemlerine dair ayrıntıları araştırıyor.

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Tapu devir işlemleri altında pek çok vatandaş aynı soruyu sormaktadır. Onlardan biri de Evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusudur. İşte detaylar!

Aile içi tapu devir masrafı ne kadar?

Tapu devir işlemleri ile uğraşan kişilerin bu konuya dair pek çok sorduğu soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Aile içi tapu devir masrafı ne kadar? İşte merak edilen yanıtlar!

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak kimseler tarafından merak ediliyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli oranda masraf ödüyorlar. Peki, ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

tapu işlemlerine ne kadar para gider Haberi

tapu işlemlerine ne kadar para gider

Tapu işlemlerine ne kadar para gider?

Gayrimenkullerin tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için tarafların belli masrafları da gözden çıkarması gerekiyor. Çünkü tapu harçları kanunen hem alıcıdan hem de satıcı tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor.


Gerekli belgeler ile tapu devir müracaatının işleme alınması ile ne kadar ödenmesi gerektiği mesaj yolu ile bildiriliyor. Peki, yasal olarak tapu işlemlerine ne kadar para gider?


Taşınmaz malların alım satım işlemleri için, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. Yukarıdda da belirttiğimiz gibi bu bedel, hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. 


Ancak tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre bu bedel, yalnız alıcı tarafından da ödenebiliyor. 


Örneğin gayrimenkulün değerinin 100 bin TL olduğunu düşünelim. Gerçekleşen tapu devir işlemi için 2'şer bin TL alıcı ve satıcıdan...