28 / 04 / 2024

tapu iştira hakkı sözleşmesi

tapu iştira hakkı sözleşmesi

Hak sahibine söz konusu taşınmazı belirlenen bedelle alma yetkisi veren bir hak olan iştira (alım) hakkı sözleşmesi nedir? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Tapu işlemleri için neler gerekli? Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu nedir, tapu işlemleri için neler gereklidir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Tapu işlemleri ile uğraşan vatandaşlar, bu işleme dair pek çok soru sorar. Özellikle Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorusu soruluyor. İşte haberin detayları!

Ankara'da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü tarafından Kahramankazan İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Malatya'da tapu işlemleri yüzde 44 arttı!

Malatya'nın 2021 yılı tapu işlemlerindeki yükselişi dikkat çekti. Yaşanan hareketliliğin 2020 yılına oranla yüzde 44 artış gösterdiği belirlendi.

Tapu işlemlerinde yeni rekorlar yolda!

Tapu işlemleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı" dedi.

Tapu işlemlerinde hangi masraflar çıkıyor?

Tapuda devir işlemleri esnasında tapu ve kadastroda satıcı ve alıcın için çeşitli masraflar bulunuyor. Peki, tapu işlemleri esnasında hangi masraflar isteniyor? İşte detaylar...

Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?

Tapu devir işlemleri sırasında kurumlar tarafından birçok belge talep ediliyor. Bu belgelerin eksik olması durumunda ise tapu işlemleri gerçekleştirilmiyor. İşte tapu işlemleri sırasında talep edilen belgeler...

Tapu işlemleri internet ortamına taşındı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu işlemlerinin internet ortamına taşınmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

tapu iştira hakkı sözleşmesi Haberi

tapu iştira hakkı sözleşmesi

İştira hakkı sözleşmesi!


Bir taşınmazı belli bir bedel karşılığında, belli bir süre zarfı içinde sahibinden satın alabilmek hakkına iştira hakkı deniyor. Bu hakkın tanınabilmesi için alıcı ve satıcı arasında bir sözleşme imzalanması gerekiyor. İştira hakkı sözleşmesi olarak adlandırılan bu sözleşme, noterler tarafından tanzim ediliyor.



İştira hakkının tapu siciline şerh edilmesiyle birlikte üçüncü şahıslara karşı ileri sürülebilir hale geliyor. Daha açık bir anlatımla alım hakkına konu taşınmazın başkasına satılması halinde, iştira hakkı sahibinin onu devralandan aynı bedelle taşınmazı alma imkanı bulunuyor. Hakkın kullanılması idari yoldan mümkün olmayıp ,tarafların rızaen anlaşmamaları halinde mahkemeden karar alınması gerekiyor.



Hakkın tapu siciline şerh verebilmesi için ,malikin veya yetki verilmişse hak sahibinin talebi yeterli oluyor. İştira hakkı, taşınmazın tedavülüne  veya üzerinde yeni bir ayni ve şahsi hak kurulmasına...