16 / 05 / 2024

tapu müdürünün görevleri nelerdir

tapu müdürünün görevleri nelerdir

Tapu memurunun görev ve sorumlulukları, 27781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da düzenleniyor. Peki, tapu memurunun görevleri nelerdir?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve kurum olarak yaptıkları çalışmalara değindi. İşte AFAD Müdürü'nün o açıklamaları... 

Memurlar şimdi yeni maaşlarınıza göz atın! Öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç TL oldu? Rakamlar tek tek geldi!

Memurlar Ocak 2024 zamlı maaşlarını merakla araştırıyor. Peki öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç liraya yükselecek? İşte o rakamlar...

Onur Özalp ne zaman genel müdür oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Nerelerde çalıştı?

Peker GYO Genel Müdürü Türk iş insanı Onur Özalp, nerede okudu? Yüksek lisansını hangi üniversitede yaptı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Onur Özalp ile ilgili merak edilen her şey...

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Elinde gümüşü olan yatırımcılar ''gümüşlerinizi satmayın'' gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak

Gümüş yatırımcıları gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Son günlerde sert düşüş yaşayan gümüş fiyatları için analistlerden yıl sonu değerlendirmesi geldi. ''Gümüşlerinizi satmayın'' diyen analistler yıl sonunda gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı.

''Takı kültürünü gümüş olarak devam ettirin'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu! Gümüş olanlar çok önemli bakın

Gümüş fiyatları ocak ayından itibaren sert düşüş eğilimine girdi. Konu ile ilgili İslam Memiş ''Takı kültürünü gümüş olarak değiştirin'' diyerek  yatırımcıları uyardı.

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin: ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustosta yatırım amaçlı araç alımlarında azalış gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da tabii ki geri dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi. İşte haberin detayları…

Tahıl koridoru arpa, buğday ve mısırın fiyatını düşürdü! İşte 8 Ağustos 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi

Tahıl koridorundan bir haftada 10 gemiyle 305 bin ton sevkiyat gerçekleşirken, bu proje Türkiye’de arpa, buğday ve mısırın fiyatlarını geçen aya göre düşürdü…

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Tapu işlemleri ile uğraşan vatandaşlar, bu işleme dair pek çok soru sorar. Özellikle Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorusu soruluyor. İşte haberin detayları!

Türkiye'de milyar dolarlık yatırım yapan şirketin müdürü Hulusi Akar'ın gelini çıktı

Türkiye'de 2000 yılında kurulan Yemeksepeti'ne ilk 2012’de 44 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic’in genel müdürünün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gelini olduğu ortaya çıktı. General Atlantic'le Türkiye'de yatırım fırsatları kovalayan isim Melis Kahya Akar.

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

tapu müdürünün görevleri nelerdir Haberi

tapu müdürünün görevleri nelerdir

Tapu memurunun görevleri nelerdir?

Tapu memurunun görevleri, 10 Aralık 2010 tarihinde 27781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor.


Mülkiyet hakkını tespit etmek üzere taşınmazların kadastro çalışmalarını planlamak, yürütmek, yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, tapu sicillerini oluşturmak, arşivlenerek korunmasını sağlamak, harita yapmak, üretim standartlarını tespit etmek ve arşivlenmesini sağlamak üzere, Bayındırlık ve İskân Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilatlanmasına ilişkin usul ve esaslar 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında düzenleniyor.

Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri

MADDE 2 – (1) Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri şunlardır:


a) Devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her...