17 / 05 / 2024

Tapu öğle tatili saat kaçla kaç arasında

Tapu öğle tatili saat kaçla kaç arasında

Tapu dairesi, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların işlemlerini görüyor. Peki, tapu dairesi çalışma saatleri nelerdir? Tapu öğle tatili saat kaçta? İşte tapu mesai saatleri..

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

Mar Yapı Dubai ve Bodrum tatili kazananları belli oldu!

Mar Yapı’nın Dubai ve Bodrum tatili ödüllü sinema kampanyasının kazananları, yapılan çekilişle belirlendi...

Tapu harçlarındaki indirim konut satışlarına doping oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla tapu harçlarında 30 Eylüle kadar indirim yapılırken, damga vergisi oranı da sıfırlandı. Sektör temsilcileri, "Tüm bu düzenlemelerin etkisiyle 2017'yi rekor satışla tamamlarız" diyor.

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu tevhid işlemi nasıl yapılır?

Tapu tevhid başka bir deyişle birleştirme işlemi, tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanması olarak biliniyor. Peki, tapu tevhid işlemi nasıl yapılır?

Toprak tapu masrafları!

Toprak tapusu başka bir deyişle, inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor. İşte, toprak tapu masrafları!

Tapu öğle tatili saat kaçta?

Tapu dairesi, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların işlemlerini görüyor. Peki, tapu dairesi çalışma saatleri nelerdir? Tapu öğle tatili saat kaçta? İşte tapu mesai saatleri..

Tapu tevhid işlemleri!

Zıddı bir ifraz işlemi olarak karşımıza çıkan tapu tevhid işlemi başka bir deyişle tapu birleştirme işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, tapu tevhid işlemleri nelerdir?

Veraset ilamından sonra tapu işlemleri!

Veraset ilamı bir başka deyişle mirasçılık belgesi, Sulh Hukuk Mahkemesi'nden talep edilen, mirasçıların kimler olduğunu gösteren belgeye deniyor. Peki, veraset ilamından sonra tapu işlemleri nasıl yapılır?

Beykoz’da 25 bin tapu dağıtılacak!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Halkımızdan aldığımız güçle devam eden projelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. 2B sorununu biz çözeceğiz dedik, biz çözdük. 25 bine yakın ailemizin tapu sorunu sona erdi." dedi...

Tapu Kadastro Genel Müdürü Emekli Hukuk Müşaviri Engin Seymen vefat etti!

Tapu Kadastro Genel Müdürü Emekli Hukuk Müşaviri, Avukat Engin Seymen vefat etti. Cenazesi 13 Ekim Pazar günü Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek

Tapu öğle tatili saat kaçla kaç arasında Haberi

Tapu öğle tatili saat kaçla kaç arasında

Tapu öğle tatili saat kaçta?

Taşınmaz malların tapu alım satım işleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesi, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların işlemlerini görüyor. Buna göre, her ilin ve ilçenin kendi tapu dairesi bulunuyor.


Tapu dairesi çalışma saatleri kış ve yaz saatlerine göre değişkenlik gösteriyor. Kış mevsiminde tapu dairesi çalışma saatleri sabah 08:00 akşam 17:00'iken; 


Yaz mevsiminde ise tapu dairesi çalışma saatleri 09:00 - 18:00 olarak uygulanıyor. Ayrıca yine öğlen 1 saatlik yemek molası veriliyor. Mola saatleri öğlen 12:00 ile 13:00 olup; bu mola esnasında işlem yapılmıyor.


Ancak, tapu dairesine gitmeden önce, telefon ile müdürlük aranarak çalışma saatlerinin teyit edilmesinde fayda bulunuyor.


Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri:

Ankara Tapu ve Kadastro I. Bölge Müdürü


Kavaklıdere Mah.Büklüm Sk.No:21 06680 Çankaya/ANKARA       


İstanbul Tapu ve Kadastro II....