02 / 05 / 2024

tapu satış işlemleri

tapu satış işlemleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

Tapuda satış süreci hızlanıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce, uzun ve zorlu bürokratik süreçler nedeniyle vatandaşlarda mağduriyete yol açan "veraset ve intikal vergisi" ile ilgili düzenlemeler devam ediyor.

Tapu için ne lazım?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış ve devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu için randevu nasıl alınır? Tapu için ne lazım? Tapu için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır?

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli belgeler ile randevu saatinde tapu dairesinde bulunulması gerekiyor. Peki, tapuda satış nasıl yapılır? Satış için neler gerekli?

Tapu devir işlemleri ne kadar sürer?

Tapu müdürlüklerinde yapılacak tapu devir işlemleri ne kadar sürer? Tapu devir işlemleri için ne kadar harç ödemesi yapılması gerekiyor? İşte tapu devir işlemleri ile ilgili merak ettikleriniz...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu satış işlemleri diğer gayrimenkul satışlarına göre daha farklı süreçlerle ilerletiliyor. İşte hisseli satışlara ilişkin tüm detaylar...

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

tapu satış işlemleri Haberi

tapu satış işlemleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni uygulaması kapsamındasatılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Maliye, vergi kaybının olduğuna ilişkin emare bulduğunu tespit ettiği 4 bin 421 mükellefi çağırarak, “gel izah et” dedi.

4 bin 421 mükellefe davet

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bir konutun değerini tapu değeri ile banka kredisi üzerinden karşılaştırılıyor. Eğer düşük gösterilmişse aradaki farkın nedeninin anlatılması isteniyor. 2018 yılında 4 bin 421 mükellef izaha davet için çağrıldı. 2 bin 719’u ilgili birime inceleme için gönderildi. Bin 142 mükellefin yaptığı açıklama ise yeterli bulundu. Böylece 43.4 milyon liralık matrah artırıldı. 4.9 milyon liralık ödenecek vergi bulundu.

İndirimli ceza

İzaha davet düzenlemesi 25 Temmuz 2017'de 6728 sayılı kanun kapsamında yürürlüğe girdi.  İzaha davet, vergi kaybına uğradığına yönelik ön tespitlerle...