27 / 04 / 2024

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu satış işlemleri diğer gayrimenkul satışlarına göre daha farklı süreçlerle ilerletiliyor. İşte hisseli satışlara ilişkin tüm detaylar...



Gayrimenkul satarken veya satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı süreçler bulunuyor.  Özellikle hisseli tapu sahibi olunan taşınmazlarda alıcı ve satıcıların haklarını korumak için adımların doğru şekilde atılması büyük önem arz ediyor.

Bu nedenle gayrimenkul alım satım işlemleri, özen ve dikkat gerektiren önemli süreçleri beraberinde getiriyor. Gayrimenkulün birden çok sahibi olduğu durumlarda hisseli tapu devri söz konusu olabiliyor. Fakat hisseli tapu sahipleri arasında anlaşmazlıklar ya da habersiz satışlar, sorunları beraberinde getirebiliyor.

Bazı durumlarla hisseli tapu sahipleri arasında sorunlar yaşanabiliyor. Özellikle bir hisseli tapu sahibi, diğer sahibin haberi olmadan taşınmazı satarsa, bu durum hem hukuki hem de mülkiyet açısından sorunlara neden oluyor. Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

 Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

HİSSELİ TAPU HABERSİZ SATILABİLİR Mİ?

Takvim'in haberine göre, hisseli tapuda habersiz gerçekleşen satış işlemleri, diğer hissedarlar için hukuki bir zeminde ret edilebiliyor.

Habersiz satışa maruz kalan hissedarlar, mahkemeye başvuruda bulunarak söz konusu satışın iptalini talebinde bulunabiliyor. Fakat iptal için bazı koşullar ve süreçler bulunuyor. 

Bu tür durumlarla karşılaşmamak için hisseli tapu sahiplerinin, alım satım işlemlerini özenle ve tüm tarafların onayını alarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Hisseli tapu alım satım işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tüm hissedarların onayını alarak işlemi yapmak. Satış işlemi yapılırken diğer hissedarlar haberdar edilmeli ve yazılı onaylarının alınması gerekiyor. Ayrıca alıcılar, tapu kaydının doğru ve güncel olduğundan emin olmalı.

 Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

HİSSELİ TAPU SATIŞLARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapuda habersiz satışın iptali için hissedarlar, mahkemeye başvurarak satışın iptalini talep edebilirler. Mahkeme sürecinde, satışın haksız ve habersiz olduğunun kanıtlanması gerekiyor. İptal kararı alındığında, tapu kaydı eski sahiplerin üzerine geri dönüyor. Bu sebeple alıcıların da alım satım işlemlerini yasal ve açık bir şekilde gerçekleştirmesi önemli bir konu.

Bu banka tam 20 bin TL nakit avans veriyor! Başvuruları aman kaçırmayın!

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

İBB, Pendik'te ticaret imarlı arsa satıyor! 


Geri Dön