29 / 04 / 2024

tapu şerh uygulaması

tapu şerh uygulaması

Alım, satım ve devir işlemlerinin tapuda görülebilmesi için başlatılan şerh uygulamasına İstanbul'da start verildi...

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Tapuda şerh varken satış yapılır mı, nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapu kütüğüne bazı şerhler düşülebiliyor. Şerhi olan taşınmazların nasıl satıldığı merak ediliyor. Peki, tapuda şerh varken satış yapılır mı?

Tapuya şerh koyma ücreti 2022 ne kadar?

Tapu kütüğüne belli nedenlerden dolayı şerh düşülebiliyor. Bu işlem için belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapuya şerh koyma ücreti 2022 ne kadar?

Ziraat Bankası'ndan tapu işlemleri için yeni uygulama!

Ziraat Bankası, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile iş birliği yaparak “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması”nı hayata geçirdi. 

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

Gecekonduda tapu harcı sorunu düzeltilecek mi?

Maliye, gecekonduda hatalı damga vergisi uygulamasında düzeltmeye gitti. Peki neler değişti? Gecekondularda tapu harcı uygulaması da düzeltilecek mi?

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Emlak Katılım, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hayata geçiriyor.

Tapuda var olan şerhler ve şerh işleminin sonuçları nelerdir?

Tapu sicil kayıtlarındaki şerhlere ve şerh işlemlerin sonuçlarına emlağın satışına engel oluşturabileceği için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

tapu şerh uygulaması Haberi

tapu şerh uygulaması
Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli binaların alım, satım ve devir işlemlerinin tapuda görülebilmesi için getirdiği şerh uygulaması İstanbul'da başladı. Çeşitli illeri de Bakanlığın belirlediği lisanlı kuruluşlarca yapılan riskli bina tespitleri hızla devam ediyor. Tapu ve kadastro ile müdürlüklerine İstanbul'dan 48, Ankara'dan 1 binanın riskli olduğuna daire bildirim yapıldı. Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 20 yıllık sürede 6,5 milyon bina yıkılacak. Riskli alanlar belirlendikten sonra üzerindeki yapılar tespit edilecek. Hak sahipleri 15 gün içerisinde itiraz edebilecek. Toplam 7 kişi olmak üzere 4 öğretim görevlisinin, 3 bakanlık görevlisinin yer aldığı teknik heyet inceleme sonuçlarını...