03 / 05 / 2024

tapu tahsis miktarı

tapu tahsis miktarı

Tapu tahsis hakkı için gerekli olan hukuki şartlar haberimizin içinde yer alıyor. Yargıtay’da Hukuk Genel Kurulu’nun vermiş olduğu 4.12.1996 tarihli ve 1996/14-763-864 Sayılı kararında da bunlar açıkça belirtiliyor..

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

Tapu tahsis belgesi nedir?

Tapu tahsis belgesi, gayrimenkul alanında sıkça karşılaşılan ve bilinmesi gereken bir belgedir. Önemli bir belge olan tapu tahsis belgesi, bazı kullanım alanlarında birçok işe yarar. Peki tapu tahsis belgesi nedir, ne işe yarar ve devredilebilir mi? Tapu tahsis belgesi ile ilgili detaylar...

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Pendik'teki tapu sorunu meclis gündeminde!

İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşanan tapu tahsis belgesi sorunları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin 7 sorusuna yanıt aradı..

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Beykoz Tokatköy'deki tapu sorunu mecliste!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde vatandaşlar tapu sorunu yaşıyor. Tapu tahsis belgeleri iptal edildi, vatandaşlardan bölgeyi tahliye etmesi istendi.

Tapu ipotek harcı 2017!

İpotek, bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2017 ne kadar?

tapu tahsis miktarı Haberi

tapu tahsis miktarı

Tapu tahsis belgesinin temeli 1984'te çıkarılan 2981 sayılı yasa ile oluturulmuş ve bu sayede taşınmazların hukuku bir statüye erişmesi sağlanmıştır. Tapu tahsis hakkı için birtakım koşullar gerekiyor. 



Yargıtay’da Hukuk Genel Kurulu’nun vermiş olduğu 4.12.1996 tarihli ve 1996/14-763-864 Sayılı kararında da tapu tahsis hakkı için gerekli olan hukuki şartlar aşağıda belirtiliyor;



a) Hukuki yönden geçerliliğini koruyan bir tapu tahsis belgesinin bulunması,


b) Tahsise konu yerde 3194 Sayılı Kanunun 18. maddesi uyarınca imar planı veya 3290 Sayılı yasayla değişik 2981 Sayılı yasa uyarınca ıslah-imar planlarının yapılmış olması,


c) İlgilisine, tapu tahsis belgesi gereğince bir başka yerden tahsis yapılmamış olması,


d) Tahsise konu yerin kamu hizmetine ayrılmamış ve imar planına göre konut alanında kalmış olması,


e) Tahsise konu yer ile tescili istenilen taşınmazın aynı yer olup olmadığı ve...