06 / 05 / 2024

tapu tahsisi tapu yerine geçer mi

tapu tahsisi tapu yerine geçer mi

Tapu tahsis belgesi tapu yerine geçiyor mu? Tapu tahsis belgesinin tapu yerine geçip geçmediğinin cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bu konu hakkında fikir edinebilirsiniz..

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Antalya Fevzi Çakmak Mahallesi'ne tapu müjdesi!

Kepez Belediyesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 700’e yakın vatandaşa tapu tahsisi yapılmasıyla ilgili karar süreci tamamlandı. Antalya Fevzi Çakmak Mahallesi'ne tapu müjdesi verildi. 

Düden Çayı'ndaki sit alanında tapu sevinci!

Kepez’de Düden Çayı Sit Alanı’ndaki sit alanını içerisinde kalan gecekonduların, hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti.

Tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Gayrimenkul hukukuna göre, tapu tahsis belgesi tapu senedi gibi mutlak ve kesin bir mülkiyet hakkı vermiyor. Peki, tapu tahsisi belgesi ne kadar süre geçerli? İşte, tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsis belgesi kadastro planları ve ıslah imarları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek olan esas tapuyu teşkil ediyor. Peki, tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsisi nereden alınır?

Tapu tahsis belgesi imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; ilgili kişilere tanınan “şahsi hak” içeren belge olarak biliniyor. Peki, tapu tahsisi nereden alınır?

Tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

2981 sayılı Kanunla belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan şahsi hakkı içeren belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. İşte, tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

Tapu tahsisi olmayanların hakları nelerdir?

İmar mevzuatına uygun olmayarak inşa edilmiş yapılara, kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. Peki, tapu tahsisi olmayanların hakları nelerdir?

Tapu tahsisi belgesi iptali!

Tapu tahsis belgesi bir mülkiyet belgesi olmayıp yalnızca fiili kullanmayı belirleyen bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tahsis belgesi iptal edilir mi? İşte, tapu tahsisi belgesi iptali!

Kepez'de 6 yılda 30 bin tapu verildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 bini belediye hak sahipliğinden, 7’bini 2B’den toplamda 30 bin Kepezli’ye tapu tahsisi yaptıklarını, 20 mahalle de ise kat artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Antalya Kepez'de 6 yılda 30 bin tapu verildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 bini belediye hak sahipliğinden, 7’bini 2B’den toplamda 30 bin Kepezli’ye tapu tahsisi yaptıklarını, 20 mahalle de ise kat artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tapu tahsis belgesi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkını kazanabilmek için öncelikle usulüne uygun bir tapu tahsisi belgenizin bulunması gerekiyor. Peki, mülkiyet hakkı sunan tapu tahsis belgesi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsisi belgesi alma şartları!

İmar Affı Kanunu hükümlerine göre, arsa veya araziler üzerinde, gecekondu sahiplerince yapılmış yapılar için verilen belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. Peki, tapu tahsisi belgesi alma şartları nelerdir?

tapu tahsisi tapu yerine geçer mi Haberi

tapu tahsisi tapu yerine geçer mi

Tapu tahsis belgesi tapu yerine geçiyor mu?


Tapu tahsis belgesi,  2981 sayılı Kanunla belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan şahsi hakları ifade ediyor. İmar affı" şeklinde tanımlanan yasal düzenlemeler uyarınca ilgili kamu kurumlarınca kişilere "tapu tahsis belgesi" verilmesi sureti ile mülkiyet hakkı tesisi sağlanmış oluyor.


İleride tapuya çevrilmesi suretiyle verilen tapu tahsis belgesi tapu  yerine geçiyor mu sorusunun cevabını verelim. Gayrimenkul hukukunun kural-ilke ve kurumları açısından "tapu senedi" ile "tapu tahsis belgesi" farklı nitelikte  haklar içeriyor. Tapu senedi, kural olarak; bir gayrimenkul üzerinde kişinin mutlak-kesin nitelikte olan hak sahipliğini belgeliyor. Tapu tahsis belgesi ise mutlak-kesin bir mülkiyet hakkı niteliğinde olmuyor. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 04.12.1996 tarihli kararı ile bu belgenin bir mülkiyet belgesi olmadığını, yalnızca fiili kullanmayı belirleyen ve ilgilisine kişisel hak...