06 / 05 / 2024

Tapu tahsisli alan tapusu nereden alınır

Tapu tahsisli alan tapusu nereden alınır

Tapu tahsisi ne demektir? Tapu tahsisli alan nedir? Tapu tahsisli alanlarda tapu nasıl alınır? İşte tapu tahsisi ile ilgili tüm bu soruların cevapları bu haberde…

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Tapu sahipleri aman dikkat! Resmen açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın! 

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Tapu sahipleri aman dikkat... Resmen açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın...

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemiyle, gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi bilgiler web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacak.

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Ev satışı yapan da evi alan kişilerin de bazı soruları bulunmaktadır. Sorulan sorulardan biri de “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1 adet özel yurt alanı satışı yapacak! Sakın kaçırmayın...

Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait Karacaören mahallesinde yer alan, 8619 ada, 1 parsel, 5.458,54 metrekare tapu alanı belirtilen taşınmaz satışa çıkarılacak.

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

TOKİ'den daire satın alan dar gelirli vatandaşlar, tapuda bir masraf ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Peki, TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Tapu iptal davası nasıl açılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının vefatından sonra köyde bulunan tarlalarının tapusunu kendi üzerine alan kardeş için tapu iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu.

Tapu tahsisli alan tapusu nereden alınır Haberi

Tapu tahsisli alan tapusu nereden alınır

Tapu tahsisli alanlarda tapu nasıl alınır?


Tapu tahsisi; Hazine, Belediye, İl Özel İdarelerine ait veya Vakıflar Genel Müdürlüğünün idaresinde olan veya 2981 sayılı Kanun uyarınca mülkiyetlerine geçen arsa veya araziler üzerinde, ıslah imar planları ile meydana getirilen imar parselleri içinde hak sahiplerine, yapılarının işgal ettiği arazi de dikkate alınarak ıslah planında getirilen ölçülere uygun şekilde arsa veya hisse tahsis edilmesidir.


Tapu tahsisli alanlarda tapu nasıl alınabilir?


a) İlgilisinin talep yazısı 


b) Taşınmazın imar durumunda yapılan inceleme sonucunda imarlı alanda kalıyor ise hak sahibine (işgalcisine) satış işlemlerine başlanır.


c) Hak sahipliği araştırması yapılır. ( Belediyeler ve Tapu Müdürlüklerine)


d) Taşınmazın Milli Emlak Müdürlüğünden İşgalcisine devri yapılmak üzere Belediyemize devri yapılması hususunda Encümen Kararı alınır.


e) Taşınmazın devri yapıldıktan sonra Kıymet Takdir Komisyonunca taşınmazın değer tespiti yapılır.


f) Bedel...