05 / 05 / 2024

tapu takas uygulamasında cayma hakkı

tapu takas uygulamasında cayma hakkı

Alıcı ve satıcı gayrimenkul satış işlemi sürecinde Takasbank sistemine girmiş olduğu kaydı iptal etmek suretiyle cayma hakkını kullanabilir mi? Tapu takas uygulamasında cayma hakkı nasıl kullanılır?

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu devrinde dolandırılma riski sona eriyor!

Ev alıp satacak vatandaşların tapu devri esnasında yaşadığı "Parayı verip tapuyu alamazsam" ya da "Tapu devrini yapıp parayı alamazsam" çıkmazı artık sona eriyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Takasbank, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği ortak çalışmasıyla uygulamaya alınan "Taşıt Takas" uygulamasına e-Devlet kapısı da eklendi. 

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Tarım Kredi sabit fiyat uygulamasında başı çekiyor! Bu uygulama herkes tarafından takdir edildi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketleri, son dönemlerde sabit fiyat uygulamasıyla büyük bir ilgi görmekte. Tarım Kredi Grubu, üreticilerin ve tüketicilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti..

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Tapu için gerekli belgeler nelerdir? Bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Tapu soruları neredeyse her vatandaşın sorduğu sorulardan biridir. Özellikle tapu alımında gerekli olan belgeler araştırılmaktadır. İşte bu merak edilen detaylar!

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri kafalarında merak ettiği pek çok nokta vardır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

tapu takas uygulamasında cayma hakkı Haberi

tapu takas uygulamasında cayma hakkı

Tapu takas uygulamasında cayma hakkı!

Tapu takas uygulamasında cayma hakkına dair esaslar, "Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu" kapsamında açıklanıyor. Tarafların bu sözleşmeyi kayıt açma esnasında okuyup onaylamaları gerekiyor. Aksi halde sistemde kayıt oluşturulamıyor. 


Alıcı ve satıcı gayrimenkul satış işlemi sürecinde Takasbank sistemine girmiş olduğu kaydı iptal etmek suretiyle cayma hakkını kullanabilir mi? Tapu takas uygulamasında cayma hakkı nasıl kullanılır?


Tapu takas uygulamasında cayma hakkı..

a) Alıcı ve Satıcı’nın Takasbank sistemine girmiş oldukları bilgiler eşleşmemiş ancak Alıcı tarafından Satıcı ile üzerinde anlaştıkları meblağ gönderilmiş ise Alıcı, Takasbank sistemine girmiş olduğu kaydı iptal etmek suretiyle cayma hakkını kullanabilir. Bu durumda, Alıcının Takasbank’a göndermiş olduğu meblağ, Alıcı tarafından iptal işleminin yapıldığı tarih itibarıyla iade edilir.


Alıcı tarafından kayıt iptalinin yapıldığı an itibarıyla EFT son saati...