09 / 05 / 2024

Tapu tescili itiraz dilekçesi

Tapu tescili itiraz dilekçesi

Tapu siciline işlemiş olan tapu tescili yanlış yazılmış,kanuna aykırı ya da usulsüz bir şekilde düzenlenen tapuya itiraz edilebilir mi? Tapu tesciline itiraz etme şartları neler? Tapu tescili nasıl düzeltilir?

Hisse tevhidi nedir?

Hisse tevhidi, tapu tescili sürecinde yer alan ve taşınmaz mülkiyeti ile ilgili gerçekleştirilen önemli bir işlem olarak karşımıza çıkar. Peki hisse tevhidi nedir, nasıl yapılır ve işlem sürecinde neler gerçekleşir? İşte hisse tevhidi işlemi ile ilgili önemli detaylar...

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

120 metrekare olan evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye düşürülen İzmirli depremzedeler, “Evlere nasıl sığacağız” açıklamasında bulunarak, kura çekimi ve tapu teslimine itiraz edeceklerini belirtti.

Samsun Gökdelen Kule arazisinin tapu tescili için düğmeye basıldı!

Samsun'da gündemden düşmeyen Gökdelen Kule, aslında tarladan, arsaya dönüşen bir arazinin 'belediyecilerle' ilişkisini ortaya koyan bir organize çalışma. O yapıda 'kat sahibi olan' Akın Özgün ise davaların odak noktasındaki isim.

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz!

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz edilebiliyor. Yargıtay Kararı gereğince ifraz yoluyla oluşan tapu kayıtlarının kapsamının sağlıklı olarak belirlenebilmesi için müfrez kayıtlarına da bakılıyor..

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapuda harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin tespit edilmesi halinde ilgili kimselere tapu harcı cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapu iptali nasıl yapılır?

Tapu tescili sürecinde muvazaalı işlemin yapıldığını düşünen kimseler tapu iptalini isteyebiliyor. Peki, tapu iptali nasıl yapılır? Tapu iptali davası nasıl ve nerede açılır? İşte yanıtı..

Hisseli tapu satışına itiraz!

Hisseli arsalar paydaş olmayan birine satılırsa, hak sahibi olan diğer paydaşlar bireysel olarak dava açabilir mi? İşte, hisseli tapu satışına itiraz!

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Satış vaadi sözleşmesi tapu tescil davası!

Bir taşınmaz malın satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren ön sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor.Satış vaadinin tapuya tescili için dava açılabiliyor. İşte, satış vaadi sözleşmesi tapu tescil davası!

Kat mülkiyeti tescili!

Kat mülkiyeti tescil işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile başvurulması halinde kat mülkiyeti tescil edilebiliyor. İşte kat mülkiyeti tescili işlemleri..

Tapu tescili itiraz dilekçesi Haberi

Tapu tescili itiraz dilekçesi

Tapu tescili nasıl düzeltilir?

Tapu sicilindeki tescilin yanlış yazılması, tapunun kanuna aykırı veya usulsüz bir şekilde düzenlenmesi durumunda tapu tescilinin düzeltilmesi için itiraz edilebilyor.


Tapu sicilinde tescilin düzeltilmesine itiraz edebilmek için bazı şartların olması gerekiyor. Bu şartlar arasında  tescilin tadili yada terkini ile bir ayni haklan zedelenmiş olması durumunda tapu tesciline itiraz edilebiliyor ve dava açılabiliyor. 


Tapu iptali tescil davası davacının Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvurması halinde açılabiliyor. Davacının konuya tamamen hakim olması avukatının işini kolaylaştırıyor. Tapu tescilinin tadili başka bir deyişle değişmesi için davada taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor, tapunun tapu kayıt sebepleri araştırılıyor.


Davanın açılacağı Asliye Hukuk Mahkemesinin gayrimenkulüön bulunduğu yerde olması gerekiyor. Mahkeme tapu tescilinde kimin adı yazılı ise davayı ona yönlendiriyor. Tapu...