03 / 05 / 2024

tapu tescili

tapu tescili

Devlet yeni bir uygulamaya imza atarak hak sahiplerinin tapulardaki tescilini kayıt alma olanağını sağlayan yeni dönemi başlattı.

2B yasasının tarım arazileri ile ilgili hükümleri!

6831 sayılı Orman Kanunu'nun yani 2B yasasının tarım arazileri ile ilgili hükümleri arasında Hazineye ait tarım arazilerinden satışı mümkün olmayan yerlerin nereler olduğu da yer alıyor...

Hisse tevhidi nedir?

Hisse tevhidi, tapu tescili sürecinde yer alan ve taşınmaz mülkiyeti ile ilgili gerçekleştirilen önemli bir işlem olarak karşımıza çıkar. Peki hisse tevhidi nedir, nasıl yapılır ve işlem sürecinde neler gerçekleşir? İşte hisse tevhidi işlemi ile ilgili önemli detaylar...

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Samsun Gökdelen Kule arazisinin tapu tescili için düğmeye basıldı!

Samsun'da gündemden düşmeyen Gökdelen Kule, aslında tarladan, arsaya dönüşen bir arazinin 'belediyecilerle' ilişkisini ortaya koyan bir organize çalışma. O yapıda 'kat sahibi olan' Akın Özgün ise davaların odak noktasındaki isim.

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

Tapu iptali nasıl yapılır?

Tapu tescili sürecinde muvazaalı işlemin yapıldığını düşünen kimseler tapu iptalini isteyebiliyor. Peki, tapu iptali nasıl yapılır? Tapu iptali davası nasıl ve nerede açılır? İşte yanıtı..

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Satış vaadi sözleşmesi tapu tescil davası!

Bir taşınmaz malın satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren ön sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor.Satış vaadinin tapuya tescili için dava açılabiliyor. İşte, satış vaadi sözleşmesi tapu tescil davası!

Kat mülkiyeti tescili!

Kat mülkiyeti tescil işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile başvurulması halinde kat mülkiyeti tescil edilebiliyor. İşte kat mülkiyeti tescili işlemleri..

Noter satışı tapu yerine geçer mi?

Satış vaadi sözleşmesi ile belirlenen satış bedelinin ödenmesi ile vaad edilen taraf sözleşmeye dayanarak tapu iptali ve tescili isteminde bulunabilir. Peki, noter satışı tapu yerine geçer mi? İşte yanıtı..

Tapu bedeli hesaplama 2015!

Taşınmaz malların tescili ile ilgili yapılacak tüm işlemler Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Burada verilen hizmetler için belli oranda tapu harcı ödeniyor. İşte tapu bedeli hesaplama 2015...

İrtifak hakkı tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olarak nitelendiriliyor. İrtifak hakkının kurulması için tapu kütüğüne tescil edilmesi gerekiyor. Peki, İrtifak hakkı tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafınsan kullanılmasına izin verdiği takdirde,irtifak hakkını vermiş oluyor. Bu hak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, irtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

tapu tescili Haberi

tapu tescili

Ülkemizde mirasın intikali zorunlu bir sebep olmadıkça ertelenir ve göz ardı edilir, bu nedenle özellikle konutlarda mevcut gayrimenkullerin yaklaşık % 15’i hala ölen kimselerin üzerinde kayıtlı olup mirasçılara intikali yapılmamıştır. İşte devlet yeni bir uygulamaya imza atarak hak sahiplerinin tapulardaki tescilini kayıt alma olanağını sağlayan yeni dönemi başlattı. 


Yeni uygulamanın ilk etabı maliye ile ilgili. Konuya ilişkin görüşlerini ifade eden ALTIN EMLAK Genel Müdürü Hakan ERİLKUN ‘Mevcut uygulamada ilgilinin hak sahibi olduğunu gösteren veraset belgesini alarak gayrimenkule ilişkin vergi borçlarını ödedikten sonra maliyeden ‘vergi borcu yoktur’ yazısı alması ve bunun için yaklaşık 10 (on) gün beklemesi gerekmektedir. Yeni uygulama ile maliyeden ‘borcu yoktur’ yazısı alınmasına gerek kalmadan tapu dairesinde direkt işlem yapılabilecek. Bu işlemle hem tapudaki gerçek sahiplik oranının hızla...