16 / 05 / 2024

tapu yer bulma

tapu yer bulma

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

Tapudan randevu alacaklar dikkat! Bu tapu müdürlükleri...

Merakla beklenen 2021 yılı tapu müdürlükleri yıllık işlem yevmiye istatistikleri resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre Ankara Çankaya ilk sırada yer aldı.

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Şile'deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

Şile Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında tapu müdürü, 1 tapu müdür yardımcısı, 10 tapu memurunun da yer aldığı 32 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Balıkesir Erdek'te tapu dolandırıcılığı!

Balıkesir Erdek'te gerçekleştirilen rüşvet operasyonu kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı. Gayrimenkul alım satımında tapu işlemlerine hız verilmesi karşılığında rüşvet alıp verdiği tespit edilen, aralarında tapu personelinin ve emlakçıların da yer aldığı 9 şüpheliyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Tapu harç tahsilatları konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Kamu Maliyesi Raporu 2021 ilk çeyrek vergi raporunu hazırladı. Hazırlanan raporda tapu tahsilatına yönelik bilgiler de yer aldı.

Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu üzerinde mülkiyeti sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgiler yer alıyor. Tapu belgelerinin bir çok çeşidi bulunuyor. Peki, tapu bilgileri nasıl öğrenilir? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Tapu sicilindeki kamusal kısıtlamaların kaldırılmasıyla taşınmaz bilgilerine ulaşılabilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların yer aldığı yerlere ait "afet alanları, fay hatları, " gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini belirtti.

Tapu tevhit harcı 2021!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında yer alan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2021 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte tapu tevhit harcı 2021...

tapu yer bulma Haberi

tapu yer bulma

Tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?


Tapu yer tespiti işlemi için müracaat edilecek birimler; Kadastro Müdürlüğü, Belediye ile Tapu Müdürlükleridir. 


Kadastro Müdürlüklerinde parsellerin sınırlarını belirten kadastral paftaları, Belediyelerde kadastro müdürlüklerinden alınan kadastral paftaların bir kopyası ile bu paftalar üzerine hazırlanan İmar Planları ve ruhsatlı binaların projesi, ruhsatı, yapı kullanım izin belgeleri v.b. yapılaşma izin ve detaylarını içeren evrakların bulunduğu dosya, Tapu Müdürlüklerinde tapu kayıtlarının bulunduğu kütükler ile kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulu gayrimenkullerin mimari projeleri bulunur. 


İlgisini kanıtlayan herkes bu bilgileri görmeye, gerekirse birer kopya alma hakkına sahiptir. Bu kurumlardaki memurlar ilgili belgeleri size göstermekten imtina edemezler. 


Memurların asli...