28 / 04 / 2024

tapuda alım satım için gerekli evraklar

tapuda alım satım için gerekli evraklar

Gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine gidilmesi gerekiyor. Evrakların teslim edilmesi ve tapu masraflarının ödenmesi halinde tapu devir işlemleri gerçekleşiyor. İşte tapuda alım satım için gerekli evraklar..

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Tapu işlemlerinin adresi değişti! 1 Ocak’tan sonra tapu alım satım işlemleri artık böyle olacak!

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde geçerli olacak yeni dönem yaklaştı. İşte tapuda yeni dönem detayları!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Metin Feyzioğlu'ndan gayrimenkul alım satımı açıklaması!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz" dedi.

Konut alım satımı ve tapuda yeni dönem!

Tapuda da yeni dönem başladı. Buna göre; vergiler gerçek değer üzerinden alınacak. Tapuda farklı illerden alım-satım yapılacak...

Taputakas sistemiyle güvenli alım-satım!

Ev alırken vatandaşların tapuda dolandırılmaması, zarar etmemesi için Taputakas sistemi geliştirildi. Yeni uygulama, güvenli alım-satım imkanı sunuyor.

Bu yıl emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Peki, 2019'da emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2018!

Taşınmaz mal devir işlemleri için belli tapuda evrakların teslim edilerek ve tapu alım satım masrafının da ödenmesi ile gerçekleşiyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2018 örneği..

Emlak alım satım harcı 2018!

2018'de yapılacak emlak alım satım işlemleri için tapuda belli oranlarda alıcı ve satıcı tarafından harç ödemesi yapılıyor. Peki, emlak alım satım harcı 2018 ne kadar?

Sinpaş GYO 2016 yılı pay alım satım bildirimini yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, KAP'ta pay geri alım satım bildirimi yayınladı. Bu bildirime göre Avni Çelik'in Sinpaş GYO A.Ş sermayesindeki payları yüzde 13,18'e çıktı. Mehmet Çelik' in ise Sinpaş GYO A.Ş sermayesindeki payları yüzde 0,003' e indi.

İdealist GYO pay geri alım satım bildirimi!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na pay geri alım satım bildirimi yayınladı. Bu bildirime göre şirketin İdealist GYO A.Ş.'deki payı yüzde 24 oldu.

Servet GYO'da hissedarlar arası pay alım satımı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hissedarlar arası pay alım satımını paylaştı.

Kamer Parke Alım Satım İnşaat İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kamer Parke Alım Satım İnşaat İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

tapuda alım satım için gerekli evraklar Haberi

tapuda alım satım için gerekli evraklar

Tapuda alım satım için gerekli evraklar!

Gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine gidilmesi gerekiyor. Evrakların teslim edilmesi ve tapu masraflarının ödenmesi halinde tapu devir işlemleri gerçekleşiyor.


Tapuda alım satım evrakları, satışı gerçekleştirecek kimselerin alıcı ve satıcı olmasına göre değişkenlik gösteriyor. Ayrıca tüzel kişilerin tapu alım satım işlemleri için, gerçek kişilerden farklı olarak birtakım belgeler isteniyor. Peki, tapuda alım satım için gerekli evraklar nelerdir?


Tapuda satış için gerekli belgeler..

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

2. Alıcıdan...