29 / 04 / 2024

tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilmesi

tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilmesi

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu?

Tapuda devir işlemi gerçekleşen taşınmaz mallar için gerçek alım satım değeri üzerinden binde 20 oranında harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu? İşte yanıtı..

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Tapuda emlak beyan değeri nedir?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak beyan değeri nedir? Tapu harcı hesabı nasıl yapılır?

Ayazma Emlak Konutları başvuru bedeli ne kadar?

Ayazma Emlak Konutları başvuru işlemleri T. Vakıflar Bankası A.Ş. tarafından kabul ediliyor. Projede 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Peki Ayazma Emlak Konutları başvuru bedeli ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli!

Toplam 152 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Avrupa Yakası Avcılar ilçesinde yükselecek. Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli 3 bin TL olarak belirlendi.

Emlak alım satım döner sermaye bedeli!

Emlak alım satım sürecinde alıcının ödemesi gereken masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015 ne kadar? İşte döner sermaye ücretleri..

Emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri!

Tapuda satış bedeli ne kadar yüksekse ödenecek vergi de o kadar yüksek oluyor. Bu nedenle kimi satışlarda satış bedeli düşük beyan ediliyor. Peki, bu durum nasıl düzeltilir? İşte emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri..

Emlakçı alım satım hizmet bedeli!

Gayrimenkul alım satım işlemini daha hızlı bir şekilde tamamlamak isteyen kimseler, bu işi meslek olarak edinmiş emlakçılara başvurabiliyor. Peki, emlakçı alım satım hizmet bedeli ne kadar?

tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilmesi Haberi

tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilmesi

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz malların devir sürecinde ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Peki, tapu harcı eksik ödenirse ne olur? Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?


Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil edilir. 


Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesilir.


Bu cezayı ödemek istemeyen mükellefler, Maliye farketmeden...