02 / 05 / 2024

tapuda gayrimenkul satışı

tapuda gayrimenkul satışı

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli belgeler ile randevu saatinde tapu dairesinde bulunulması gerekiyor. Peki, tapuda satış nasıl yapılır? Satış için neler gerekli?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur?

Tapuda birden çok kişinin pay sahibi olduğu taşınmazlar, hisseli gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki, Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur? Hisseli gayrimenkul nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

2018'de 341 milyar liralık gayrimenkul satıldı!

Geçen yıl 2,5 milyon gayrimenkul el değiştirirken, tapuda bu satışlarda 341 milyar liralık değer ibraz edildi...

Tapuda hisse satışı nasıl olur?

Taşınmaz mal tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden çok kişiye de ait olabiliyor. Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Peki, tapuda hisse satışı nasıl olur?

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması!

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması geldi. Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tellioğlu konuyu değerlendirdi.

Tuzla Belediye Başkanlığı 3 adet gayrimenkul satıyor: 7 milyon 94 bin liraya!

Tuzla Belediye Başkanlığı Tuzla merkez ve Aydınlı'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 24 Haziran 2014 tarihinde saat 14:00 'te gerçekleştirilecek...

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu İzmir'de 48 adet gayrimenkul satıyor!

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir İli, Aliağa İlçesi, Çakmaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan 48 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 25 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek...

Gayrimenkul satışları yüzde 7,5 geriledi, markalı konut satışı hız kesmedi!

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun.

Milli Emlak İzmir'de 3 adet gayrimenkul satıyor: 5 milyon 170 bin liraya!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü İzmir Menemen ve Aliağa'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 18 Haziran ve 19 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek...

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 7 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi Konya Kuzukuyu Mahallesi, Acıpınar Mahallesi ve Ziyagökalp Mahallesi'nde, Mersin'de tece Mahallesi ve Mezitli Mahallesi'nde, Çanakkale'de Çardak Köyü'nde, Sakarya'da Şevkiye Mahallesi'nde 7 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte ön ödemeli satış sözleşmesini imzalayan tüketicilere yeni haklar tanınıyor. İşte onlardan biri: Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı..

Emre Erol: Kredi faizlerindeki artış gayrimenkul satışlarını düşürdü!

TUİK’in bugün yayınladığı konut satış istatistiklerini yorumlayan Keller Williams Türkiye Başkanı Emre Erol, Kredi faizlerindeki artış gayrimenkul satışlarını düşürdüğünü bildirdi. Erol, ikinci el konut satışlarındaki artışı mevsimsel hareketliliğe bağlı

tapuda gayrimenkul satışı Haberi

tapuda gayrimenkul satışı

Tapuda satış nasıl yapılır?

Gayrimenkul mülkiyetleri, tapu dairesinde devrediliyor. Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli belgeler ile randevu saatinde tapu dairesinde bulunulması gerekiyor.


Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi ile satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, (pasaport veya avukat kimliği ile işlem yapılabilmekte ancak ehliyet ile işlem yapılmamaktadır)

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları gerekli oluyor.


Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge, (Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb. )Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı gerekli oluyor.


Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise onları temsil eden kişilerin fotoğraflı nüfus cüzdanları, vesikalık fotoğrafları ve temsile ilişkin belgenin de temin edilmesi gerekiyor.


Ayrıca; Satışı yapılacak olan...