30 / 04 / 2024

tapuda harç oranı

tapuda harç oranı

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, değişiklik öngören kanun tasarısına göre taşınmaz malların ve sınırlı ayni haklarda, kayıtlı değer üzerinden binde 9 harç alınacak.

Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de! Vergi, harç ve cezalara yüzde 58,46 zam geliyor! 

Yeniden değerleme oranı, bugünkü 32380 Sayılı Resmi Gazete'de  yüzde 58,46 olarak tespit edildi. İşte ayrıntılar ve o tebliğ...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

2023 yılı için üçüncü geçici vergi dönemi yeniden değerleme oranı %34,80 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda ilgili sirküleri yayına aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi, harç ve ceza miktarlarıyla ilgili olarak yapılan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Yeni harç tutarları Resmi Gazete'de yayımlandı! O tarihten itibaren geçerli olacak!

Harçlar Kanununa bağlı tarifelerdeki bazı maktu harçların yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik yeni tutarlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı TÜİK 'in açıkladığı verilerle beraber yüzde 122,93 oldu.

Vergi, harç ve cezalara okkalı zam kapıda! 2023 tarifesi belli oldu! İşte kalem kalem yeni harç ve cezalar...

Vergi, harç ve cezalarda belirleyici olan yeniden değerleme oranı 12 aylık üretici fiyatlarındaki yükselişe göre yüzde 122,93 olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

tapuda harç oranı Haberi

tapuda harç oranı

Tapu Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. 

Komisyonda kabul edilen maddelere göre, illerde bulunan tapu sicil müdürlükleri dışındaki müdürlüklerden, akitli ve akitsiz işlemleri yıllık 500'ün altında olan yerlerde, işleri yapmak üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yakın il veya ilçelerde görevli tapu sicil müdürü ile diğer personele belirli günlerde yetki verilecek. 

Henüz orman kadastrosuna başlanılmamış yerlerde, Kadastro Kanunu hükümlerine göre, orman kadastro komisyonunca belirlenen yerler orman sınırı niteliği kazanacak.