08 / 05 / 2024

Tapuda ifraz işlemini kim yapar

Tapuda ifraz işlemini kim yapar

Tek parseldeki taşınmazın bölünerek paylaşılması işlemine tapuda ayırma deniyor. Peki, tapu ayırma işlemini kim yapar? Tapu ayırma işlemi için gerekli belgeler neler?

Tapuda ipka nedir, ne anlama gelir?

Tapuda ipka önemli bir gayrimenkul terimidir. Hisseli mülkiyet alanında kullanılan bu terimi detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Peki tapuda ipka nedir, ipka tapu nedir ve tapuda ipka işlemleri nasıl yapılır? İşte tapuda ipka ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Siemens 13 kişilik iQ300 Solo Bulaşık Makinesi 10 bin 120 TL! Özellikleri neler? İşte 26 Mart 2023 fiyat listesi

Siemens 13 kişilik iQ300 Solo Bulaşık Makinesi gelişmiş teknolojisi sayesinde farklı programlarla bulaşık yıkama işlemini gerçekleştiriyor. 

Arzum AR1025 Startmax Blender Seti en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? İşte 24 Mart 2023 fiyat listesi 

Arzum AR1025 Startmax Blender Seti, doğrama, rendeleme, dilimleme ve çırpma işlemini gerçekleştirerek mutfaklarda yerini alıyor. Peki cihaz en ucuza nerede satılıyor? 

Xiaomi Robot Süpürge'nin indirimli fiyatı şok etti! Bu indirim kaçmaz! İşte 6 Mart 2023 fiyat listesi..

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+3D Robot Süpürge, 12 sensörlü algılama özelliği, 3 farklı silme-süpürme modu ile hem silme hemde süpürme işlemini bir arada gerçekleştiriyor.

Sinbo El Blender Seti için bütçenize en uygun fiyatlar nerede? İşte 8 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta bana bir yardımcı lazım diyen ev hanımları için Sinbo, çok fonksiyonlu doğrama, çırpma ve buz kırma işlemini keskin bıçakları ile gerçekleştiriyor. Zamandan tasarruf ettiren küçük ev aleti ev hanımlarının yeni gözdesi haline geldi.

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Süpürme ve silme işlemini aynı anda yapan Tineco FLOOR ONE S3 kablosuz süpürge 23 Eylül 2022 fiyat listesi…

Zamandan tasarruf sağlamak için üretilmiş Tineco FLOOR ONE S3, evde çok işinize yarayacak. Hem ıslak hem kuru süpürme işlemi yapan Tineco FLOOR ONE S3, aynı zamanda kablosuz bir süpürge. Yapay zekâ ile güçlendirilen FLOOR ONE S3 şimdi tanışma fiyatıyla 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapuda ifraz işlemini kim yapar Haberi

Tapuda ifraz işlemini kim yapar

Tapu ayırma işlemini kim yapar?

Tek parseldeki taşınmazın bölünerek paylaşılması işlemine tapuda ifraz deniyor.  Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemi ifraz (ayırma) işlemi olarak ifade ediliyor.


İfraz işlemi, bir gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi ya da bir kısmının satılması durumlarında ortaya çıkabiliyor. Tapu ayırma işlemi, taşınmazın maliklerinin başvurusu ile yapılıyor. 


Ayırma işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması gerekiyor. İfraz işleminin tamamlanabilmesi için bir de belirlenen harcın ödenmesi gerekiyor. 


Tapuda ifraz için birtakım belgeler de isteniyor. Bunlar:

•Krokili beyanname (Kadastro Müdürlüğü’nce tanzimli),

•Taşınmaz mal belediye ve mücavir alan sınırları çerisinde ise Belediye Encümen kararı, dışında ise İl idare Kurulu kararı,

•Taşınmaz mal malikinin veya maliklerinin nüfus hüviyet cüzdanları veya pasaportları,malik...