29 / 04 / 2024

Tapuda intikal ve satış

Tapuda intikal ve satış

Tapu sicilinde kayıtlı taşınmaz mal malikin ölümü halinde tapuda intikal işlemleri nasıl gerçekleşir? Tapuda intikal harcı ne kadardır? İşte tapuda intikal işlemleri ve intikal harç oranları...

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar?

Bir kişiye miras kalması durumunda mirası üzerine geçirme işlemine tapuda intikal işlemi deniyor. Peki, Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Miras kalan mülkler için beyanname hangi şartlarda verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004’te vefatıyla mirasçıları olan babası ve diğerleri veraset beyannamesi verdiklerini, vergiyi ödediklerini ancak tapuda intikal yapmadıklarını söyledi. Babasının vefat ettiğini aktaran okuyucu, beyanname verip vermeyeceğini sordu.

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün!

2015 yılı vergi takvimine göre 2015 yılı veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün olup; mükelleflerin gün içinde mesai bitimine kadar ödeme yapmaları gerekiyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 2 gün!

Veraset ve intikal vergisi intikalin yapıldığı kimse oluyor. 3 sene boyunca 2 taksit halinde ödenebilen veraset vergisi 30 Kasım'da bitiyor. Buna göre, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 2 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Mirasçıların ödemek ile mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar devam ediyor. Buna göre hala ödeme yapmamış mükelleflerin önünde son 3 günü bulunuyor...

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar, veraset ve intikal vergisi mükellefi oluyor. Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 4 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Veraset ve intikal vergisi, miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Üç sene boyunca senede iki taksitte ödenebilen veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün bulunuyor..

Tapuda intikal ve satış Haberi

Tapuda intikal ve satış

Tapuda intikal işlemleri!

Mirasın intikali, tapu sicilinde kayıtlı taşınmaz mal malikin ölümü halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden alınmış veraset belgesinde veya veraset ilamında belirtilen mirasçılarına Medeni Kanunun hükümlerine göre intikal suretiyle tescili işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda intikal işlemi nasıl yapılır?


Tapuda intikal işlemi nin gerçekleşmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Tapuda intikal işlemi için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor:


-İntikali istenen taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malların ada ve parsel numarasını belirtir belge veya mirasçılardan birinin sözlü beyanı,


-İntikal isteminde bulunan mirasçı veya yetkili temsilcinin fotoğraflı nüfus cüzdanı veya pasaportu,


-İntikal talebi, temsilci tarafından yapılıyor ise ayrıca temsile ilişkin belge,


-Tapu senedine fotoğraf yapıştırılması isteniyor ise, talepte bulunan mirasçının veya mirasçıların intikali istenen taşınmaz mal sayısı kadar son altı ay içinde çekilmiş...