29 / 04 / 2024

tapuda isim nasıl değiştirilir

tapuda isim nasıl değiştirilir

Tapuda isim değişikliği hukuk mahkemelerine dava açarak yapılabiliyor. Tapuda isim değişikliği için açılacak davada tapu kayıtlarının kendinize ait olduğu ispat etmek zorunlu oluyor. Bu nedenle varsa konu ile ilgili tanıkların belirtilmesi faydalıdır...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek? Uzman isim bir bir anlattı! 

Meksa Yatırım GMY- Figen Özavcı Gümülcineli, seçim durumuna da değinerek borsa ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek?  

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?

Tapu sahibi olan kişiler bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilir. Örneğin kaybolan tapu belgelerine nasıl ulaşabilecekleri hususunda. İşte buna ve benzeri hallerde yapılacaklar!

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: Resmen felaket...

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: İstanbul'da herkesin mezar taşı hazır!

100 TL'ye gram altın alabilirsiniz... Nasıl olduğunu uzman isim tek tek anlattı

Vatandaşlar enflasyonun artması ve değerli metallerin fiyatlarının yükselmesinin ardından en kolay nasıl yatırım yapacaklarını araştırıyor. Vatandaşların da işine yarayacak çok önemli bir yöntem, uzman isim tarafından anlatıldı.

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

tapuda isim nasıl değiştirilir Haberi

tapuda isim nasıl değiştirilir


Tapuda isim değişikliği!


Tapulama tutanakları on yıllar önce kayıtlara işlenmiş haliyle o zamanlar bu kadar gelişmiş özellikler bulunmamaktaydı. Yani bundan 50 sene öncesine kadar TC kimlik numarası bulunmuyor, Mehmet ismindeki şahıslara Hacı Mehmet yada Memmed şeklinde isimler yazılıyordu. Tabi tapudaki bu tür yanlışlıkların düzeltilmesi gerekiyor. Buda Nüfus Kayıtlarının Düzeltilmesi Davası gibi hukuk mahkemelerine dava açmakla düzeltilebiliyor.


Hukuk mahkemelerine dava değerine göre Asliye Hukuk Mahkemesi veya Sulh Hukuk Mahkemesine yazılmış olan bir dava dilekçesi ile başvurarak gerekli yanlışlıkların düzeltilmesi sağlanabiliyor. 


Tüm mahkemelerde, ceza ve hukuk yargılamalarında olduğu gibi bu davada da tapu kayıtlarının davayı açan kişiye ait olduğunun ispat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle dava dilekçesinde varsa, konu ile ilgili olarak tapudaki ada veya parsellerin davayı açan kişiye ait olduğunu bilen tanıkların belirtilmesi önem...