03 / 05 / 2024

tapuda itiraz süresi

tapuda itiraz süresi

Değişen imar planları vatandaşın korkulu rüyası oldu. İtiraz hakkının 30, dava açma hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatan Impo imar kurucusu Hüseyin Oflaz, tapuların düzenli kontrol etmesi gerektiğini söyledi

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

Kanal İstanbul'a itiraz süresi bugün doluyor!

Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporuna itiraz süresi bugün (2 Ocak) doluyor. İtirazlar bu akşam mesai bitimine kadar kabul edilecek...

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak Vergisi’nde dava açma süresi 7 Eylül’de bitiyor!

Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 tarihine uzatılmıştı. Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak vergisinde itiraz süresi uzatıldı!

4 yılda yeniden belirlenen emlak vergisi oranlarındaki artış yüzde 700'e ulaştı. Değerlere itiraz süresi 9 Eylül'e kadar uzatıldı.

Kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar?

Riskli olarak tespit edilen bir yapıda, kentsel dönüşümü istemeyen kimseler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar? İşte yanıtı..

Afşin 1/5000'lik imar planının itiraz süresi başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce Afşin İlçesi için hazırlattırılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı için itiraz süresinin başladığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

İmar durum belgesi dava açma süresi!

İmar Kanunu gereğince imar planına itiraz öncelikle bir dilekçe ile yapılıyor. Akabinde davacı kimse mevcut plandan zarar gördüğünden söz ederek, imar planı tadilinin iptalini isteyebiliyor. İşte imar durum belgesi dava açma süresi..

Tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda tek parsel olarak bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine tapuda ifraz deniyor. İşte, tapuda ifraz işlemi süresi!

Hisseli tapuda şufa hakkı süresi!

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Peki, hisseli tapuda şufa hakkı süresi ne kadardır?

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Bir mülke sahip olan ortakların sayısı, hisse yüzdeleri ve isimlerini gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda ortaklık bozulabiliyor. İşte, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

tapuda itiraz süresi Haberi

tapuda itiraz süresi

Büyük çabalarla elde edilen gayrimenkullerde tapu en büyük güvence olurken, uzmanlar tapunun da takibinin düzenli aralıklarla yapılması gerektiği konusunda uyanda bulunuyor. 


İmar değişikliklerinden dolayı itiraz hakkının 30 gün, dava açma hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatan İmpo İmar Planlama şirketi kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, gayrimenkul sahiplerinin zarara uğramamak için tapularını ilgili dairelerde mutlaka düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğini söyledi. 


Belediyeler tarafından yürütülen çalışmalarda yeni imar değişiklikleri yapılabildiğini ve bu tür değişikliklerin askıya çıkarak ilan edildiğini anlatan Hüseyin Oflaz, askıya çıkan bildirimlere itiraz süresinin 30 gün olduğunu, bu süre zarfında itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayıldığını açıkladı. 


Takibin sıkı yapılmasıyla birlikte yapılaşma ve değişen imar planlarından zamanında yararlanılabileceği gibi gayrimenkul için ödenmesi gereken vergi ve diğer benzeri ödemelerden de anında haberdar...