02 / 05 / 2024

tapuda numara karışıklğı nedir

tapuda numara karışıklğı nedir

Müteahhitler projenin fiilen bitmesiyle birlikte binadaki gayrimenkullere bağımsız bölüm numaraları dışında farklı kapı numaraları verebiliyor. Ancak müteahhitler bu işlemi yanlış yapabiliyor. Peki, tapuda numarataj hatası nasıl düzeltilir?

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Emekliler hemen bu hesaba göz atın! Hangi ayda başvuran daha yüksek maaş alıyor? Bir bir sıralandı! 

Emeklilik hesabı yapanlar son dönemde, SGK’ya başvurucağı tarih konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Peki hangi ayda başvuran daha yüksek maaş alıyor?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Üsküdar Kısıklı Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, Kısıklı Mahallesi, 725 ada, 145 parsel ve 789 ada, 47 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.12.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Altına ilişkin ne dediyse çıktı! Şimdi “Altın 1550 TL olacak” dedi ve ekledi! Duyan, kulaklarına inanamadı!

Meydana gelen deprem felaketinin ardından ekonomik olarak da sıkıntılı süreçler yaşayan Türkiye'de insanların hangi yatırım araçlarına yatırım yapacakları konusunda kafa karışıklıkları bulunurken, Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş'ten gram altın için önemli uyarılar yapıldı.

SGK resmen açıkladı! 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' diyenler hemen buraya bakın! Tek bir tıkla öğrenmek mümkün!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu, 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını paylaştı. 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' diyenler hemen buraya bakın...

SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? 'Emekli olursam ne kadar alırım?' uygulaması devrede!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek için 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını devreye soktu. Pki SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Çiftçilere mazot ve gübre desteği şoku! Mazot ve gübre desteği bu şekilde ödenecek! Şimdi bakın!

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yayımlanan tebliğde mazot gübre desteği ile ilgili yaşanan kafa karışıklıkları da giderildi. İşte mazot ve gübre desteğindeki o son dakika gelişmesi...

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı, böyle ödenecek! 

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan tebliğde mazot gübre desteğine ilişkin yaşanan kafa karışıklığı giderildi. İşte ayrıntılar...

Mazot gübre desteğinde kafa karışıklığı büyüyor! Çiftçiler isyanda!

Mazot ve gübre desteğinde çiftçinin de bayinin de kafası karıştı. Sistemin açıkları neler? Ayni desteğin nakit paraya döndürülmesi mümkün mü? Bayiler komisyon alacak mı? İsteyen her çiftçi destekten yararlanabiliyor mu? İşte çiftçilerin eleştirileri ve yaşanan sıkıntılar..

İnşaat maliyetlerinde artış hız kesmiyor! İşte son rakamlar

Enflasyon nedeniyle inşaat sektöründe maliyetlerin artışı ve doğru fiyatlandırma konusunda kafa karışıklığı yaşandığı belirtiliyor. sektör yetkililerine göre sektörün genelinde bir durgunluk söz konusu. TÜİK, inşaat, malzeme ve işçilik maliyet endekslerini açıkladı. İşte o rakamlar

Emekli promosyonlarında az önce kırmızı kodla geçildi! İş Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat...

Emekli promosyonlarıyla ilgili kafa karışıklığı devam ederken az önce emekli vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. En yüksek emekli promosyonu veren banka ve promosyonların son başvuru tarihleri açıklandı.

Elinde altını olanlar dikkat! Altının geleceği bu seviyeyi öğrenen kuyumcular dükkanlarına çift kilit takmaya başladı

Altın fiyatlarıyla ilgili kafa karışıklığı devam ederken analistlerden elinde altını olanlara çok önemli bir uyarı geldi. İşte analistler tarafından yapılan o uyarı.

tapuda numara karışıklğı nedir Haberi

tapuda numara karışıklğı nedir

Tapuda numarataj hatası nasıl düzeltilir?

Ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli kısmına bağımsız bölüm deniyor. Kapıcı odası, sığınak gibi ortak yerler bağımsız bölüm olarak kabul edilmiyor. İstenirse ana yapının her katı bir bağımsız bölüm olarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bağımsız bölüm, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yerlerde ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan ve her biri kat mülkiyeti kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilen konut, dükkan, mağaza gibi bölümlerinden meydana geliyor.


Yapı sahibi veya müteahhit projenin resmi takibini yaparken bu bağımsız bölüm numaralarını ele alıyor. Gayrimenkullerdeki tüm bağımsız bölümleri de bu numaralarla tanımlıyor.  Ancak tapuda yazan numara dairenin ve işyerinin numarası olarak algılanıyor. Ancak tapu senedinde bu numara Bağımsız Bölüm No şeklinde yazılıyor.


Müteahhitler...