28 / 04 / 2024

tapuda trampa sözleşmesi

tapuda trampa sözleşmesi

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Konut trampa sözleşmesi örneği!

Taşınır ya da taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Konut trampa işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Tapu hisse devir sözleşmesi!

Gayrimenkul üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğunu belirten tapu belgesine hisseli tapu deniyor. Tapuda hak sahiplerinin hisse oranları belirtiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl olur? İşte, tapu hisse devir sözleşmesi!

Gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Trampa işlemlerinde taraflar aralarında bir sözleşme imzalıyor. İşte, gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.Trampa bir başka ifadeyle tapu takas olarak da biliniyor. Peki, trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Mirasın mirasçılar arasında ne şekilde paylaşılacağını içeren bir sözleşmeye miras taksim sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme tapuda ya da noterde yapılabiliyor. İşte, miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Miras taksim sözleşmesi nedir?

Ölüm halinde yasal mirasçılara kalan malların bu mirasçılar arasında paylaştırılması işlemine miras taksimi deniyor. Miras taksimi işlemi tapuda veya noterde yapılabiliyor. Peki, miras taksim sözleşmesi nedir?

Trampa sözleşmesi nedir?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Trampa sözleşmesi nedir? Trampa sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte trampa sözleşmesi...

Aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

tapuda trampa sözleşmesi Haberi

tapuda trampa sözleşmesi

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Değeri aynı olmayan gayrimenkuller üzerinde bir miktar para ödenmesi halinde tapu takas işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor. 


Tapuda takas işlemleri Tapu Müdürlüklerinde tescil ediliyor.  Tapu Müdürlüğü gerçekleştirilen işlemler kapsamında taraflardan binde 20 oranında takas harcı talep ediyor. Eğer tapu müdürlüğü tescil belgesi oluşturmaz ise takas işlemi gerçekleşmemiş oluyor.


Tapu müdürlükleri tarafından istenen belgeler ve tapu harcının temin edilmesi halinde işlem gerçekleşiyor.  Tapu takas işlemleri ile ilgili yükümlülüklere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Tapu takas sözleşmesi...


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti...