16 / 05 / 2024

tapuda yer bulma

tapuda yer bulma

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Tapuda ham toprak nedir?

Bazı gayrimenkullerin tapusu üzerinde ham toprak ifadesi yer alıyor. Peki, tapuda ham toprak nedir? Ham toprak ne anlama geliyor?

Melikgazi İş Bulma Merkezi inşaat çalışanlarının hizmetinde!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tacettin Veli Mahallesi’nde yer alan Melikgazi Eğitim ve İş Bulma Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Tapuda ödenen harç bedelleri 2015!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre tapu alım satım işlemleri için de belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapuda ödenen harç bedelleri 2015..

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda 18.madde uygulaması iptali!

İmar Kanununun 18. madde uygulamasına itiraz etmek için dava açılabiliyor. Dava, taşınmazın bulunduğu yer idare mahkemesinde görülüyor. İşte, tapuda 18.madde uygulaması iptali!

Hisseli tapuda emlak vergisi muafiyeti!

Hisseli tapu, iki ya da daha fazla mülk sahibinin yer aldığı tapulara deniyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olanlar "tek" meskenleri için vergi ödemiyor. İşte, hisseli tapuda emlak vergisi muafiyeti!

Tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Tapu kütüğüne konulabilen şerhler arasında "satılamaz" şerhi de yer alıyor. İhtiyati tedbir olarak nitelendirilen bu şerh ile söz konusu taşınmazın başkasına devri yasaklanıyor. Peki, tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Tapuda satış işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, taşınmazların yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış işlemleri nasıl yapılır? Tapuda satış işlemleri için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

tapuda yer bulma Haberi

tapuda yer bulma

Tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?


Tapu yer tespiti işlemi için müracaat edilecek birimler; Kadastro Müdürlüğü, Belediye ile Tapu Müdürlükleridir. 


Kadastro Müdürlüklerinde parsellerin sınırlarını belirten kadastral paftaları, Belediyelerde kadastro müdürlüklerinden alınan kadastral paftaların bir kopyası ile bu paftalar üzerine hazırlanan İmar Planları ve ruhsatlı binaların projesi, ruhsatı, yapı kullanım izin belgeleri v.b. yapılaşma izin ve detaylarını içeren evrakların bulunduğu dosya, Tapu Müdürlüklerinde tapu kayıtlarının bulunduğu kütükler ile kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulu gayrimenkullerin mimari projeleri bulunur. 


İlgisini kanıtlayan herkes bu bilgileri görmeye, gerekirse birer kopya alma hakkına sahiptir. Bu kurumlardaki memurlar ilgili belgeleri size göstermekten imtina edemezler. 


Memurların asli...