06 / 05 / 2024

Tapudaki hukuk dilini sokaktaki vatandaş anlayamıyor

Tapudaki hukuk dilini sokaktaki vatandaş anlayamıyor

Gayrimenkul ipoteği sektörünün öncülerinden FU Gayrimenkul, yeni ürünü Sağlam Tapu hizmetini tanıttı. Şirket, gayrimenkul alım satımında karşılaşılması muhtemel riskleri, uzmanlarca değerlendirerek müşteriye destek olmayı amaçlıyor

Bafra'da evleri yıkılan aile hukuk mücadelesi veriyor!

Samsun’un Bafra ilçesinde 800 dönüm Hazine arazisi olduğu gerekçesiyle evleri yıkılan Haspulat ailesi hukuk mücadelesi veriyor.

Ticari Kiralamalar İçin Temel Hukuk Eğitimi 22 Kasım'da!

GYODER Akademi Ticari Kiralamalar İçin Temel Hukuk Eğitimi Ve Dövizle İşlem Yasağı Kapsamında Yeni Düzenlemeler Eğitimi Av. Sinem Çelik Tuncel tarafından 22 Kasım'da verilecek...

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2018!

Asliye Hukuk Mahkemesi başvuru ve celse harçları 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile arttı. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2018 ne kadar oldu?

Sulh Hukuk Mahkemesi harcı 2018!

2018 yılı itibari ile yargı harçlarına ne kadar zam geldi? Sulh Hukuk Mahkemesi harcı 2018 ne kadar oldu?

Üsküdar'da evi yıkılan öğretmen 7 yıllık hukuk mücadelesini kazandı!

Üsküdar’da kanunsuz şekilde evi yıkılan emekli öğretmen Salih Yıldırım’ın 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini Danıştay haklı buldu.

Emlak İstasyonu Gayrimenkul Hukuk Eğitimi aldı!

Emlak İstasyonu İstanbul Anadolu Bölge müdürlüğü`nde Sema Kılıç Hukuk Bürosu, gayrimenkul hukuk eğitimi verdi.

Egemenoğlu Hukuk Bürosu, Efe Towers'a taşındı!

Bursalı Egemenoğlu Hukuk Bürosu, Nilüfer'deki Efe Towers ofisine taşındı.Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de açılışa katılanlar arasında.

Tahir Tellioğlu: Tapudaki harcın indirilmesi sektörü hareketlendirir!

Hükümetin inşaat sektörünü canlandırmak için niyet ve gayretini gördüklerini, desteklediklerini söyleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu " Tapudaki harcın indirilmesi sektörü daha çok hareketlendirir" diyor.

MGC Legal, gayrimenkul alanında yılın hukuk bürosu seçildi!

Hukuk bürolarını ve avukatları ödüllendiren dünyanın saygın hukuk ve iş dünyası yayınlarından Lawyer Monthly, MGC Legal’i “Gayrimenkul Alanında Yılın Hukuk Bürosu” seçti.

Sulh hukuk mahkemesi harcı 2017!

Kat mülkiyeti ve kiralama gibi gayrimenkul ile ilgili anlaşmazlıkların çözümü için sulh hukuk mahkemelerine müracaat edilebiliyor. Peki, sulh hukuk mahkemesi harçları 2017 ne kadar?

Bayram Keskin, I. Hukuk Müşavirliği görevinden alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, I. Hukuk Müşaviri Doç. Dr. Bayram Keskin'in başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınmasına karar verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kartal Hukukçular Towers ulaşım kolaylığı sağlıyor!

İstanbul Kartal’ın prestijli binası Hukukçular Towers, ofislerinde sağladığı hizmetler ve teknolojik alt yapıyla ön plana çıkıyor. Hukukçular Towers, her yere sağladığı hızlı, kolay ulaşım ve avlu alanında sunduğu çeşitlilik ile iş hayatına rahatlık katıyor.

Hukukçular Towers çalışanları için sağlık anlaşması imzaladı!

Hukukçular Towers, ofis sahipleri ve çalışanları için Özel Bölge Hastaneleri ve Dünyagöz Pendik ile hizmet protokolü imzaladı.

Tapudaki hukuk dilini sokaktaki vatandaş anlayamıyor Haberi

Tapudaki hukuk dilini sokaktaki vatandaş anlayamıyor

Gayrimenkul ipoteği sektörünün öncülerinden olan FU Gayrimenkul, yeni ürünü Sağlam Tapu hizmetini tanıttı. Sağlam Tapu ile müşteriye gayrimenkul alım satımında karşılaşılması muhtemel risklerin uzmanlarınca değerlendirilmesini, satın alan açısından tapu süreçlerinin ve işlemlerin şeffaflaşmasını, risklerin bilinmesini ve minimize edilmesini sağlıyor. Tanıtım toplantısında konuşan FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Genel Müdürü Ertuğrul Bul, Sağlam Tapu ile sadece banka kredisi olmadan ev sahibi olmak isteyen kitleyi hedeflediklerini belirtti. Bul, "Geçen yıl düşünüldüğünde bu da yaklaşık 800 bin konutu kapsıyor" dedi. Tapularda kullanılan hukuk dilinin çoğunu vatandaşın anlayamadığını belirten Bul, müşteriye yol göstereceklerini kaydetti. 


10 milyon euroya kadar sigorta


500'ün üzerinde avukatla çalıştıklarını belirten Bul, kendilerinin sebep olduğu hatayı düzeltmek için ise 10 milyon euroya kadar işlem sigortaları olduğunu kaydetti. Sağlam Tapu hizmetine şimdilik İstanbul'da başladıklarını...