05 / 05 / 2024

Tapudaki ipotek

Tapudaki ipotek

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tapuya 1974’te faizsiz olarak 140 bin lira tutarında ipotek koyulmuş. Biz ipoteği kaldırmak istiyoruz. Bu tutarı kime güncelletebiliriz. Tutar çok fazla çıkar diye tereddüt içerisindeyiz. Sizce bu tutarın güncel değeri nedir?' sorusunu yanıtladı.

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

Samsunlu emlakçılardan ipotek sorununa çözüm!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlakçıların gayrimenkul satışlarında en çok sorun yaşadıkları ipotek konusu ile ilgili yaptıkları görüşme sonucu çözüm bulduklarını belirtti.

Tapu ipotek harcı 2016!

Bir alacak için tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu ipotek harcı 2016..

Akfen GYO'nun gayrimenkullerine 1. derece ipotek!

Akfen GYO portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazların üzerine Banka lehine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edildi.

Türkiye'de her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor!

Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre; her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi!

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? Dava nasıl açılır? İşte tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği..

İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

İntifa hakkının verilmesi ile gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor. Peki, intifa hakkı sahibinin hak ve sorumlulukları nelerdir? İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

Konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz malların üzerine mevcut borç veya ileride çıkabilecek borç nedeni ile ipotek konulabiliyor. Krediyle alınan konutların tapusuna da borç bitene kadar ipotek konuyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Tapu ipotek sözleşmesi örneği!

Tapu üzerinde ipotek kurulabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Burada tapu ipotek sözleşmesi de düzenleniyor. İşte tapu ipotek sözleşmesi örneği..

Tapudaki ipotek Haberi

Tapudaki ipotek

Bankalara, şahıslara ya da farklı tüzel kişilere karşı borçlanırken, genellikle borç tutarının yüksek olduğu hallerde ipotek talep edliyor. Taahhüt edilen ödemenin garanti edilebilmesi açısından ipotek son derece önemli bir araç olarak karşımıza çıkıyor. 

İpotek kurma işlemi yalnızca gayrimenkuller üzerinde gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca bu işlem yalnızca tapu müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapuda üzerine ipotek şerhi konulmayan taşınmazlar, yasal olarak ipotek edilmiş olmuyorlar. 

İpotek kurma işleminin gerçekleştirilebilmesi için her iki tarafa ait kimlik belgeleri ve ipotek edilecek taşınmaza ait tapu belgesinin olması gerekiyor. İpotek işlemleri genellikle bankalar tarafından uygulanan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Herhangi kişi tarafından da ipotek koydurma işlemi yapılabiliyor. 

Özellikle yüksek miktarlarda kredi kullanıldığı zamanlarda bankalar tarafından gayrimenkuller üzerine ipotek koyuluyor. Kredi ödemelerinin tamamlanmasıyla, ipotek kaldırılıyor ve tapu sicilindeki ipotek şerhi doğrudan kalkmış...