04 / 05 / 2024

tapudaki nitelik

tapudaki nitelik

Nitelik değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesinden kaynaklanan değişiklikler için yapılıyor. Peki, tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Tapuda elektronik imza adımı: Gayrimenkul alım satımında peş peşe değişiklikler geliyor! 

Web-Tapu ve Parsel Sorgu uygulamalarıyla dijital dönüşümde önemli bir atılım yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu sistem kapsamında pilot çalışmalar 7 ilden 15 ile yükseltilecek. Sistemle, binalar ve bağımsız bölümleri 3 boyutlu olarak tapudaki resmi kayıtlarda görülebilecek. 

Next Capital resmen başlıyor! Zeray İnşaat'tan Ankara'ya 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje!

Zeray İnşaat'ın başkent Ankara'da inşa edeceği Next Capital projesi resmen başlıyor. Maliyeti 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak olan projede 491 konut ve 91 ticari ünite yer alacak.

Next Capital için geri sayım başladı! Başkente 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje geliyor!

Zeray İnşaat başkent Ankara'daki Next Capital projesi için düğmeye bastı. 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak Ankara Next Capital projesinde 491 konut ve 91 ticari ünite bulunuyor.

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? Ölen kişinin tapusu kime kalır?

Miras yoluyla kalan veya kalacak olan mülklere dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapudaki mallara dairdir. İşte bu detaylar!

Evi, iş yeri ve arsası olanlara tapu şoku! Hemen bunları yapın! Başınız yanmasın...

Ev, arsa, arazi gibi gayrimenkuller kimi zaman mülk sahibinden habersiz şekilde de el değiştirebiliyor. Peki dolandırıcıların tapudaki işlemleri nasıl engellenebilir? İşte ayrıntılar...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?

Tapuda pek çok işlem halledilir. Peki Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar!

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Cins tashihi nedir? Cins tashihi zorunlu mu?

Tapu kütüğüne kayıtlı olan bir taşınmazın nitelik değiştirmesi ve tekrar farklı nitelikte tapu kütüğüne kaydedilmesi işlemine cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemini yaptırmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

2022'de ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2022 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadın çalışanlara yeni haklar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde kadın çalışanlara yeni haklar getirdiklerini belirterek, "İşçi pozisyonunda nitelik tablolarındaki 'Kadın işçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri yeni sözleşmede kaldırdık." dedi.

Reysaş GYO Sincan'daki gayrimenkulünde 90 adet dükkan yapılacak!

Reysaş GYO tarafından 8 Haziran 2021 tarihinde Özel Durum Açıklaması ile portföye alınan Ankara İli Sincan İlçesi Yeni Cimşit Mahallesi 415 Ada 30 Parselde bulunan gayrimenkulün tapudaki cins değişikliği tamamlandı.

tapudaki nitelik Haberi

tapudaki nitelik

Tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsaya bir yapı inşa ettiğinizi farz edelim. Bu durumda tapudaki niteliğin değiştirilmesi gerekiyor. Peki, tapuda nitelik değişikliği işlemleri nelerdir? Tapuda nitelik değişikliği masrafı ne kadardır?


Cins değişikliği işlemi olarak da bilinen nitelik değişikliği, tapu kütüğüne kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün cinsinin kayıtlar üzerinde değiştirilmesi olarak tanımlanıyor. 


Bu işlem, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesinden kaynaklanan değişiklikler için yapılıyor. 


Örneğin gayrimenkulünüzün bağ, bahçe, tarla gibi olduğunu düşünelim, gayrimenkulünüzü arsaya dönüştürmek istediğiniz takdirde tapuda nitelik değişikliği işlemini de yapmanız gerekiyor.  


Tapu niteliğinde değişiklik yapılabilmesi için aşağıdaki belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


Cins değişikliği için gerekenler

- İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,

- İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Gayrimenkulün...