18 / 05 / 2024

tapudan gelen mesaj nedir

tapudan gelen mesaj nedir

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gerekli olan belgeler tapu müdürüne teslim ediliyor. Daha sonra tapu harcının ödenmesi gereken banka ve harç bilgileri mesaj olarak geliyor. Peki tapudan mesaj ne zaman gelir?

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 

İOS 17'nin en merak edilen özelliği canlı sesli mesaj nedir?

Yanlışlıkla sızdırıldığı iddia edilen İOS 17 ile gelen ''canlı sesli mesaj'' özellikleri ve nasıl kullanıldığı herkes tarafından merak ediliyordu. Bu haberimizde heyecanla kullanıma sunulması beklenen fonksiyonun özelliklerini sizler için araştırdık. 

“Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye?!” mesajıyla banka hesaplarınız boşalabilir! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

Telefonunuza gelen ‘Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye, bu fotoğraftaki kişi sen misin?’ mesajı ile ansızın geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine düşebilirsiniz. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık vatandaşları uyardı.

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapu işlemleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?” İşte yanıtlar!

Kripto varlıklar neden değer kaybediyor? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesaj sonrasında 20 bin doların altına gerilemişti. Haftaya da düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto varlıklar küçük bir yükselişle kritik eşiğin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Kripto varlıklardaki sert düşüş yavaşladı mı? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar? İşte 30 Ağustos 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesaj sonrasında düşüşe geçmişti. Haftaya da düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto varlıklar tekrar yükselişe geçti.

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar/TL aralık ayından bu yana dün 18 TL'yi devirdi. Doların bu yükselişinde ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in kararları etkili oldu. Doların bu kadar hızlı yükselmesine karşılık FED'ten ''Hızlı gittik yavaşlayabiliriz'' mesajı ortaya çıktı...

Coinbase'de kullanıcılara yanlış mesaj gönderildi!

ABD’nin en büyük, dünyanın ise 3. büyük kripto para borsası Coinbase sistemde meydana gelen yazılımsal hata nedeniyle 125 bin kişiye güvenlik sistemlerinin değiştiğine dair mesaj gönderildi. 

Dolandırıcılık amacıyla yapılan aramaları şikayet edin!

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Bakal, "Gelen mesajı ya da aramayı gördüğümüzde 'tamam bu dolandırıcı' deyip normal davranmaya başladık. Vatandaşlarımız muhakkak duyarlı olup gerekli şikayetlerini gerçekleştirsin." dedi.

Yabancılardan Türkiye'de yatırıma devam mesajı!

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen dünya devleri, başarısız darbe girişiminin Türkiye’ye güveni güçlendirdiği mesajını verdi. Taleplerini içeren bir raporu da sunan yatırımcılar, reformların devam ettirilmesini istedi.

Taşyapı İnşaat'ın 2016 yılı mesajı!

Kaliteli üstyapı ve altyapı projeleri ile bugün ülkemizin önde gelen inşaat ve yatırım kuruluşlarından olan Taşyapı İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı 2016 yılı mesajını yayınladı. İşte o yazı...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 6 arttı!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6. ülke konumunda bulunan Türkiye'ye, 2014 yılının 9 aylık döneminde gelen yabancı turist sayısı, yüzde 6,10'luk artış göstererek, 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Yurt dışından gelen turistler Antalya turizmini olumlu etkiledi!

JLL Türkiye Otel ve Ağırlama Departmanı verilerine göre 2014 yılının Ocak ile Eylül ayları arasındaki dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısındaki artışla beraber ortalama günlük oda fiyatları da yükseldi.

tapudan gelen mesaj nedir Haberi

tapudan gelen mesaj nedir

Tapudan mesaj ne zaman gelir?

Konut, işyeri ve arsa gibi gayrimenkullerinizin alım satım işlemleri için gerekli belgelerle tapu müdürlüğüne müracaatta bulunmanız gerekiyor. Başvuru için tapuda ilk olarak bir sıra numarası almanız ve sıranız geldiği zaman gerekli belgeleri teslim etmeniz gerekiyor. Peki tapuda gereken belgeler nelerdir?


Tapuda gerekli belgeler...

- Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi,

- Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, (pasaport veya avukat kimliği ile işlem yapılabilmekte ancak ehliyet ile işlem yapılmamaktadır)

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

- Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge, (Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb. )Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı,

Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise onları temsil eden kişilerin...