17 / 05 / 2024

tapudan hazineye ne kadar katkı sağlandı

tapudan hazineye ne kadar katkı sağlandı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın 9 ayında gerçekleştirdiği 5 milyon 606 bin 318 işlemde, Hazine'ye 6 milyar 535 milyon liralık katkı sağladı.

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapu işlemleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?” İşte yanıtlar!

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kocaeli'de bir vatandaş evini hazineye bağışladı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan Fikret Çubukçuoğlu, evini hazineye bağışladı. Eşiyle Gölcük Tapu Müdürlüğü'ne giden Çubukçuoğlu, ekonomiye katkı sağlamak istediğini açıkladı.

Tapudan Hazineye 11,6 milyarlık liralık katkı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 2017'de 11 milyar 646 milyon 897 bin 496 liralık harç ve vergi geliriyle Hazineye katkı sağladıklarını söyledi. 

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne verilen alan gündemde!

Hazineye ait olan Didim’de Planlarda Rekreasyon alanı olarak görülen 1020 parsel’in Hazineden alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresine verilmesinin ardından yerin ne amaçlı kullanılacağı ve rekreasyon alanı olarak yeniden kalması konusunda toplantı düzenlendi.

30 milyon metrekare gayrimenkul hazineye devredildi!

FETÖ'nün milletten topladığı paralarla aldığı taşınmazlar kamuya kaydediliyor. Şu ana kadar FETÖ örgütüne ait 30 milyon metrekare taşınmaz Hazineye devredildi.

Tapudan hazineye büyük katkı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılının sadece ilk 8 ayında hazineye 4 milyar 667 milyon 409 bin 541 TL. harç geliri aktardığını açıkladı.

İpotek kaldırma bedeli ne kadar?

Tapudan ipotek kaldırma bedeli olarak ipotek fek yazısı için bankaya verilen ücret olarak ifade ediliyor. İpotek kaldırma bedeli her bankada farklı fiyatlandırmayla talep ediliyor. Peki, ipotek kaldırma bedeli ne kadar?

Aile yurdu şerhi ne zaman silinir?

Aile yurdu bazı durumların söz konusu olması halinde sona eriyor. Peki, aile yurdu şerhi ne zaman silinir? Malik, aile yurdu şerhini tapudan nasıl kaldırabilir? İşte aile yurdu şerhinin silinmesi ile ilgili esaslar...

Riskli yapı şerhi tapudan kaldırılır mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen yapıların tapu belgelerine "riskli binadır." şeklinde şerh düşülüyor. Peki riskli yapı şerhi tapudan kaldırılır mı? Ne zaman kaldırılır?

Tapudan adres sorma müzekkeresi!

Tapudan adres bulma müzekkeresi, genellikle alacaklının borcunu tahliye etmesi sırasında, borçlunun yerinin belli olmadığı zamanlarda İcra müdürlüğüne gönderilen bir dilekçe olarak karşımıza çıkıyor. İşte müzekkere örneği..

Tapudan mesaj ne zaman gelir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gerekli olan belgeler tapu müdürüne teslim ediliyor. Daha sonra tapu harcının ödenmesi gereken banka ve harç bilgileri mesaj olarak geliyor. Peki tapudan mesaj ne zaman gelir?

tapudan hazineye ne kadar katkı sağlandı Haberi

tapudan hazineye ne kadar katkı sağlandı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın 9 ayında gerçekleştirdiği 5 milyon 606 bin 318 işlemde, Hazine'ye 6 milyar 534 milyon 972 bin 281 lira katkıda bulundu.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan istatistik verilerine göre, ülke genelinde 2015 yılı Eylül ayına kadar, satış, bağış, ipotek, kamulaştırma ve diğer işlemler olmak üzere toplam 5 milyon 606 bin 318 işlem gerçekleştirildi.


Tapu dairelerinde bu 9 ayda 1 milyon 724 bin 819 adet satış yapıldı, en çok katkı 6 milyar 270 milyon 374 bin 924 lira ile bu alandan sağlandı.


Taksim, intikal, şahsi zirai ipotek, kamulaştırma ve diğer işlemler ile birlikte Tapu, Hazine'ye 6 milyar 534 milyon 972 bin 281 lira gelir sağladı.


Tapu'nun yurt dışında yer alan tek temsilciliği olan Berlin'de ise...