28 / 04 / 2024

tapum kayboldu

tapum kayboldu

Kimi zaman taşınmaz mal sahipleri sahip oldukları tapu belgesini kaybedebiliyor. Bu durumda ne yapılması gerektiği merak konusu oluyor. Peki siz de "Ev tapusunu kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Tapuyu kaybettim ne yapmalıyım?

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi belge olan tapuyu kaybettim ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Tapu kaybolunca ne yapılır?

Tapu belgesi, taşınmaz malın mülkiyet hakkının kime ait olduğunu gösteriyor. Peki, taşınmazınızı satmak istediğinizi ancak tapunun kaybolduğunu farz edelim. Tapu kaybolunca ne yapılır? Tapu kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kimlik kaybolunca ne yapılır? Hangi belgeler gerekli?

En çok endişe uyandıran durumlardan biri de kimliğin kaybolmasıdır. Resmi işlemlerden seyahate kadar geniş bir kullanımı olan kimliğin kaybolduğunu anladığınızda hemen harekete geçmelisiniz. Peki kimlik kaybolduğunda nereye ve nasıl müracat edilmelidir, hangi belgeler toplanmalıdır?

Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor! 

Geçtiğimiz yıllarda Alibaba'nın başındaki Jack Ma da dahil olmak üzere bazı Çinli iş insanları ortadan kayboldu. Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor. Peki nedeni ne?

Herkesin bayıldığı Porsche Yeni Macan fiyatları belli oldu! İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…

Diğerlerinin kalabalıklar arasında kaybolduğu yerde öne çıkan Yeni Macan T. fiyatları dikkat çekiyor. Porsche Yeni Macan fiyatları belli oldu! İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…

'Ben hep 50 liralık benzin alıyorum' diyenler dikkat! 2022'de hep 50 liralık benzin alanların kaç litresi kayboldu? 

Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış ve TL'de yaşanan değer kaybı, pompa fiyatlarına yansıyor. Peki 2022'nin başında 50 liralık benzin alanların yıl sonunda kaç litresi kayboldu? İşte o rakamlar...

Bu da oldu! Apple... 27 milyon dolar kayboldu!

Son dönemde çalışanlarıyla sorunlar yaşayan Apple bu kez de dolandırıldığına dair haberlerle gündemde. Son dakika haberine göre; eski bir şirket çalışanı, faturaları şişirerek ve parçaları çalarak Apple'ı 27 milyon dolarlık zarara uğrattı. İşte detaylar...

Tapum Emlak Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Tapum Emlak Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Majed A A H Alturkaıt, Seyran Denli ve Zekeriya Denli ortaklığında kuruldu.

Tapum e-devlette görünmüyor! Ne yapmalıyım?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mal sahipleri tapularını e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyor. Ancak kimi zaman tapunun e-devlette görünmemesi sorunu yaşanıyor. Bu durumda ne yapmalı?

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

Berlin'deki konut kamulaştırma referandumunda oylar çalındı iddiası!

Berlin’de konutların kamulaştırılmasına ilişkin referandum dün yapıldı. Ancak referandumda büyük fiyaskolar yaşandı. Önce oylar kayboldu ve sonra da seçmenler evlerine gönderildi, bu nedenle birçok seçmen oy kullanamadı.

Binance'dan dolandırıcılık açıklaması!

Binance kripto para borsası, İstanbul'da bir kişinin Binance'daki parasının kaybolduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulunmasının ardından bir açıklama yaptı ve müşterinin kripto varlıklarını kendi iradesiyle 3'üncü bir kişiye transfer ettiğini ve şirketin kusuru olmadığını belirtti.

Thodex’teki şüpheli hareketler yabancı yatırımcının dikkatinden kaçmadı!

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz gün kepenk kapatarak yatırımcılarının parasıyla ortadan kayboldu. Ancak Thodex'in bazı hareketleri yabancı yatırımcıların dikkatinden kaçmamış.

Nasrullah Cami restorasyonla asıl haline kavuştu!

Kastamonu’da 1506'da yapılan Nasrullah Camii’nin dört yıl önce bitirilen restorasyonu önceki gün sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Camideki restorasyon çalışmalarından sonra ünlü hattat Ahmet Şevket Efendi tarafından yapılan süslemeler ve hatların birçoğunun kaybolduğu ileri sürüldü...

tapum kayboldu Haberi

tapum kayboldu

Ev tapusunu kaybettim ne yapmalıyım?

Gayrimenkullerin mülkiyet hakkının gösterildiği tapu belgeleri, arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor.


Kimi zaman taşınmaz mal sahipleri sahip oldukları tapu belgesini kaybedebiliyor. Bu durumda ne yapılması gerektiği merak konusu oluyor. Peki siz de "Ev tapusunu kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapunun kaybolması, tapu sahipleri için korkutucu bir durum gibi gözükse bile tapunun kaybedilmiş olmasının fazla bir önemi bulunmuyor.Ancak, tapunun aslının kaybolması durumunda, tapu müdürlüğüne giderek bunun hemen bildirilmesi gerekiyor. 


Aksi takdirde tapu senedi kaybolduğunda yenisi çıkarılmazsa, zamanla unutulup gidebiliyor ve tapu sahibinin gelecek nesildeki yakınları o taşınmazdan haberdar olmayabiliyor. 


Bu nedenle yeni tapu senedini çıkarmak ve aile bireylerinin...