30 / 04 / 2024

Bu da oldu! Apple... 27 milyon dolar kayboldu!

Bu da oldu! Apple... 27 milyon dolar kayboldu!

Son dönemde çalışanlarıyla sorunlar yaşayan Apple bu kez de dolandırıldığına dair haberlerle gündemde. Son dakika haberine göre; eski bir şirket çalışanı, faturaları şişirerek ve parçaları çalarak Apple'ı 27 milyon dolarlık zarara uğrattı. İşte detaylar...



Eski bir Apple çalışanı, teknoloji devini yedi yıl içinde 27 milyon dolar dolandırdığına dair suçlamaları kabul etti.  ABD Avukatlık Ofisi, yazılı bir savunma anlaşmasında, Dhirendra Prasad'ın Apple'ın küresel hizmet tedarik zinciri için bir alıcı olarak çalışırken gerçekleştirdiği planları ortaya döktü. Savcılar yaptığı açıklamada, Prasad'ın "rüşvet almak, faturaları şişirmek, parçaları çalmak ve Apple'ın hiç alınmayan ürün ve hizmetler için ödeme yapmasına sebep olmak" ile ilgili dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada, Prasad'ın Apple bileşenlerinin bir dış satıcının deposuna gönderilmesini sağladığı, burada gönderilen ürünlerin yeniden paketlendikleri ve sonunda Apple'a geri satıldıkları anlatıldı.

Açıklamada, "Prasad, bu planlarına 2018'e kadar devam ettiğini ve nihayetinde Apple'ı 27 milyon dolardan fazla zarara soktuğunu kabul etti" ifadelerine yer verildi.

Böylelikle 52 yaşındaki Prasad, dolandırıcılık yapmak için komplo ve Amerika Birleşik Devletleri'ni dolandırmak için komplo da dahil olmak üzere birçok suçu işlemiş olduğunu kabul etmiş oldu. Prasad gelecek Mart ayında hüküm giyebilir ve 20 seneden fazla hapis cezası alabilir.
 


Geri Dön