15 / 05 / 2024

tapunun bağışı

tapunun bağışı

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki tapuda bağış harcı ne kadar?

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Noterliklerde gayrimenkul satışı uygulaması başladı: Adalet Bakanı Tunç ilk tapuyu verdi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, noterliklerde taşınmaz satışı yapılmasına ilişkin uygulamayı başlattı ve işk tapunun teslimini gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu sorgulama günümüzde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte başkasına ait tapu sorgulama...

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu tapu alacak kişilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İşte detaylar!

Doğuş GYO ile Getir gayrimenkul satışı için yeniden görüşmelere başladı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine yeniden başlandı. 

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Hisseli tapunun devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu oluyor. Hisseli tapuların devir işlemleri de yine taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Peki, hisseli tapunun devri nasıl yapılır?

Tapunun bağışlanması mümkün mü?

Bir gayrimenkulün mülkiyet hakkı bir başka kimseye bedel karşılığında devredilebildiği gibi, bedelsiz olarak da devredilebilir mi? Tapunun bağışlanması mümkün mü? İşte tapu bağışı harç ve işlemleri..

Tapunun yarısının devri masrafları 2015!

Size ait bir taşınmaz malın mülkiyetinin yarısını eşinizin ya da bir başkasının üstüne yapmaya karar verdiğinizi düşünelim. Peki, tapunun yarısının devri masrafları 2015 ne kadardır?

Tapunun yarısı nasıl devredilir?

Size ait bir tapunu yarısını eşinizin veya bir başkasının üstüne yapmaya karar verdiğinizi düşünelim. "Tapunun yarısını nasıl devredebilirim?" diyorsanız, işte tapu devir işlemleri bu haberde...

tapunun bağışı Haberi

tapunun bağışı

Tapuda bağış harcı ne kadar?

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor.


Ancak reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. Ayrıca vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. 

  

Bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyetler bir şeyi yapma şeklinde karşımıza çıktığı gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de karşımıza çıkabiliyor.

         

Bağışta bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. 


Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahiptir. Bu durumda saklı pay hakları bağışlanamadığı için bu hakları korunur. 


Bağış rücu şartı ile de...