29 / 04 / 2024

tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisi

tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisi

31 Mayıs'a kadar tüm taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisinin birinci taksitini ödemiş olmaları gerekiyor. Peki bu dönemde kooperatif evlerin vergi borcunu kim ödeyecek? İşte emlak vergisinde kooperatif evler..

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Mistral GYO Çeşme projesinde flaş gelişme! Tapusu alındı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İzmir Çeşme projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte Mistral GYO Çeşme projesindeki son durum...

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Babadan ev tapusu nasıl alınır?

Tapu geçişlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Babadan ev tapusu nasıl alınır? sorusunun detaylı yanıtları!

tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisi Haberi

tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisi

Emlak vergisinde kooperatif evler!

İlk taksitlerinin ödenmeye devam ettiği emlak vergisinde, son gün 31 Mayıs. Bu tarihe kadar tüm taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisinin birinci taksitini ödemiş olmaları gerekiyor.


İkinci taksitinin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği emlak vergisi için bazı muafiyetler söz konusu. Emlak vergisinden muaf olunabilmesi için 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma şartı aranıyor. Bu şartı yerine getiren aşağıdaki vasıflara uygun kimseler emlak vergisinden muaf oluyor.


Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar; Emekliler; Hiçbir geliri olmayanlar; Şehit yakınları; Dul ve yetimler ile Gaziler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisi..

Kooperatiften alınan dairenin eğer tapusu da alınmış ise, vergiyi daire sahibi ödüyor. Ancak evlerin sahiplerine verildiğini ancak tapuların henüz teslim edilmediğini farz edelim. Bu durumda...