05 / 11 / 2024

tapuya arazi tescili

tapuya arazi tescili

Tapuya tescil istemi nasıl yapılıyor, hangi mallar tapuya tescil olunuyor? Tapuya tescil istemi ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde...

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki, kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkın tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı, bir başkasına ait olan taşınır veya taşınmazı kullanma ve ondan yararlanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi tescili!

Taşınmaz malların devri için taraflar arasında yapılan sözleşmeler arasında ölünceye kadar bakma sözleşmesi de bulunuyor. Peki, sözleşme tapuya nasıl tescil edilir? İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi tescili...

İrtifak hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı, bir taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak olarak tanımlanıyor.Peki,İrtifak hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Vasiyetname tapuya nasıl tescil edilir?

Vasiyetname, kişinin mal varlığı ile ilgili olarak ölümünden sonra tasarrufta bulunması işlemi oluyor. Peki, Kanuna uygun bir şekilde bırakılan vasiyetname tapuya nasıl tescil edilir? İşte vasiyetnamenin tapuya tescili...

Kullanım hakkının tapuya tescili!

Kullanma hakkı, bir eşya üzerinde malikinin sahip olduğu kullanma, semerelerinden yararlanma ve tüketme yetkilerinden kullanma yetkisi veriyor. Kullanım hakkı tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafınsan kullanılmasına izin verdiği takdirde,irtifak hakkını vermiş oluyor. Bu hak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, irtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

Ölünceye kadar bakma akdinin tapuya tescili!

Ölünceye kadar bakma akdi ile bakım borçlusunun bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısının da bir malvarlığını ona devretme borcunu üstleniyor. Ölünceye kadar bakma akdinin tapuya tescil edilebiliyor...

Tapu tescili nasıl düzeltilir?

Tapu siciline işlemiş olan tapu tescili yanlış yazılmış,kanuna aykırı ya da usulsüz bir şekilde düzenlenen tapuya itiraz edilebilir mi? Tapu tesciline itiraz etme şartları neler? Tapu tescili nasıl düzeltilir?

Sığınakların tapuya tescili nasıl olur?

Yapıların en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya içinde veya bahçelerinde yer üstünde veya yeraltında yapılacak sığınakların tapuya tescili nasıl olur? İşte sığınakların tapuya tescili ile ilgili esaslar...

İntifa hakkının tapuya tescili!

İntifa hakkı bir başkasına ait gayrimenkul üzerinde kullanma ve yararlanma hakkına sahip olmaktır. Peki intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

tapuya arazi tescili Haberi

tapuya arazi tescili

Tapuya tescil istemi!

Tescil, tapu kütüğünde yapılan yazım veya kayıt anlamına geliyor. Ayni ve şahsi haklara yönelik işlemlerin gerekleri yerine getirildikten sonra tarih ve yevmiye numarası ile kütüğe tescil ediliyor. Bir diğer deyişle, kesin tescil, terkin olunacak şerhin tarih ve yevmiye numarası ile yapılır.


Bir tescilin yapılabilmesi için hak sahibinin istemde bulunması gerekiyor. Tapu sicil Müdürlüğü, yazılı istek olmaksızın tescil işlemini gerçekleştiremiyor. 


Yazılı olarak yapılan tapuya tescil istemi, memur ya da taşınmazın sahibi tarafından düzenlenebiliyor. Yazılı istem üzerinde tarih ve imzanın da bulunması gerekiyor.


Tapu sicilindeki kayıtların silimi bir diğer ifadeyle terkini ya da değiştirilmesi, bu tescilinden hak kazanmış olan kişilerin yazılı istemiyle oluyor. Hak sahiplerinin sicili imzalamaları da bu istemin yerine geçiyor.


Tapu tesciline yazılan taşınmazzlar ve haklar şu şekilde sıralanıyor;

- Arazi

- Bağımsız...