09 / 05 / 2024

tapuya işlenmiş tescil nasıl düzeltilir

tapuya işlenmiş tescil nasıl düzeltilir

Tapu siciline işlemiş olan tapu tescili yanlış yazılmış,kanuna aykırı ya da usulsüz bir şekilde düzenlenen tapuya itiraz edilebilir mi? Tapu tesciline itiraz etme şartları neler? Tapu tescili nasıl düzeltilir?

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

Televizyonda verilen işlenmemiş altın ile kuyumculardaki işlenmiş altın fiyatları arasındaki fark nedeniyle yaşanan problemi mercek altına alan kuyumcular, tüketicinin işlenmiş altın fiyatına doğru ulaşabilmesi için mobil uygulama geliştirdi.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Arnavutköy Hadımköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Hadımköy Mahallesi, 103 ada, 9 parsel, 313 adanın kuzeyinde yer alan bir kısım tescil dışı alan ve 354 ada, 15 parsel ile bitişiğindeki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bayrampaşa ilçesi, Kocatepe Mahallesi, 48 ada, 1 parselin bitişiğindeki tescil dışı alan ve 22646 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Mercedes C serisinde son dakika! Resmen belli oldu! İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Sportif tasarımı modern lüksle buluşturan Mercedes C-Serisi, dış tasarımı, azaltılmış hatları ve titizlikle elde işlenmiş yüzey vurgularıyla dikkat çekiyor. Peki Mercedes C-Serisi fiyatlarına zam geldi mi? Yeni Mercedes C Serisi ne kadar? İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Eyüpsultan Merkez Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüpsultan ilçesi, Merkez Mahallesi, 50 ada, 11 parsel ve bitişiğindeki tescil harici alanın bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.04.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

tapuya işlenmiş tescil nasıl düzeltilir Haberi

tapuya işlenmiş tescil nasıl düzeltilir

Tapu tescili nasıl düzeltilir?

Tapu sicilindeki tescilin yanlış yazılması, tapunun kanuna aykırı veya usulsüz bir şekilde düzenlenmesi durumunda tapu tescilinin düzeltilmesi için itiraz edilebilyor.


Tapu sicilinde tescilin düzeltilmesine itiraz edebilmek için bazı şartların olması gerekiyor. Bu şartlar arasında  tescilin tadili yada terkini ile bir ayni haklan zedelenmiş olması durumunda tapu tesciline itiraz edilebiliyor ve dava açılabiliyor. 


Tapu iptali tescil davası davacının Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvurması halinde açılabiliyor. Davacının konuya tamamen hakim olması avukatının işini kolaylaştırıyor. Tapu tescilinin tadili başka bir deyişle değişmesi için davada taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor, tapunun tapu kayıt sebepleri araştırılıyor.


Davanın açılacağı Asliye Hukuk Mahkemesinin gayrimenkulüön bulunduğu yerde olması gerekiyor. Mahkeme tapu tescilinde kimin adı yazılı ise davayı ona yönlendiriyor. Tapu...