01 / 05 / 2024

tapuya ne kadar para gider

tapuya ne kadar para gider

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu için ne kadar para gider? Tapu harçları nasıl hesaplanır?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Tapuya şerh koyma ücreti 2022 ne kadar?

Tapu kütüğüne belli nedenlerden dolayı şerh düşülebiliyor. Bu işlem için belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapuya şerh koyma ücreti 2022 ne kadar?

Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu şerhi süresi ne kadar?

Tapu üzerinde mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh şahsi hakkın sona ermesi veya şerh süresinin dolmuş olması halinde ortadan kalkıyor. Peki, tapu şerhi süresi ne kadar?

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

Konut kredisinde tapu masrafı ne kadar?

Konut almak için kredi kullanmak isteyen kimseler, belli masrafları ödeyerek tapuya sahip olabiliyor. Peki, konut almak için ne kadar masraf ödenir? Konut kredisinde tapu masrafı ne kadar? İşte masraflar..

Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Risk raporu alınmamış veya risk raporunda "risklidir" ibaresi yer almayan rapora sahip binaların yıkımı gerçekleşmiyor. Peki risk raporu nereden ve nasıl alınır? Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılardaki maliklere kira yardımı yapılabiliyor. En fazla 18 ay boyunca yapılabilen kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira bedeli...

Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar?

İstanbul Avrupa yakası Başakşehir ilçesine bağlı Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirilen Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar sorusuna yanıt olarak 215 bin TL'den başlıyor yanıtı veriliyor...

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Ev kredilerinde dosya masrafı, bankalardan kullandığınız kredilerin, banka tarafından yapılan incelemeler sonucu yaptığı masrafları sizden tahsil etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

tapuya ne kadar para gider Haberi

tapuya ne kadar para gider

Tapu için ne kadar para gider?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. Örneğin satış bedeli 100 bin TL olan bir taşınmaz mal için 2 bin TL ödenmesi gerekiyor. 


Bu bedeli hem alıcının hem de satıcının ayrı ayrı ödemesi gerekiyor. Ayrıca tarafların ödemeleri gereken tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL oldu.


Tapu harçlarını tahsile yetkili bankalar..

- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK BANK T.A.Ş.

- ŞEKERBANK A.Ş.

- T.C. ZİRAAT BANKASI

- T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

- T.HALK BANKASI T.A.Ş.

- T.İŞBANKASI A.Ş.

- TURKISH BANK

- YAPI...