03 / 05 / 2024

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkul

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkul

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusunu yanıtladı. 

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusunu yanıtladı. 

Tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin Mayıs 2018'e kadar belgelerini normal tapuya dönüştürmeleri gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya ipotek konularak Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınmış oluyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya ipotek koyma masrafı 2015!

Mevcut ya da ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminatı için ipotek konulabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2015 ne kadar?

Geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergide bazı meskenler için vergi muafiyeti uygulanıyor. Peki, geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?

Tapuya aile konutu şerhi nasıl konulur dava açmak zorunda mıyım?

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri gayrimenkul olarak karşımıza çıkıyor. Peki,tapuya aile konutu şerhi nasıl konulur dava açmak zorunda mıyım?

Emsal alanına dahil olmayan alanlar!

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırları emsal oranları ile yapılan hesaplamalar ile tespit ediliyor. Bir inşaattaki bazı alanlar emsal hesaplamasına dahil edilmiyor. Peki, emsal alanına dahil olmayan alanlar nelerdir?

Konut kredisinde kefil tapuya ortak olur mu?

Kefilli konut kredisinde kefil tapuya ortak olur mu? Ortaklık durumunda kefilin ortak edildiği tapunun konut kredisi borcunun asıl borçlu tarafından ödenmesi halinde olur? Kefilin tapudaki ortaklığına nasıl son verilir?

Nevşehir'de hastanesi olmayan ilçe kalmayacak!

Nevşehir'de inşasına başlanan iki hastanenin tamamlanmasıyla birlikte İl genelinde hastanesi olmayan ilçe kalmayacak. İlçe Hastaneleri inşaatların başlamasından 700 gün sonunda tamamlanacak.

Belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri!

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor. İşte belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri...

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu şerhi olmayan evin satışı nasıl olur?

Aile konutu, Aile konutu resmen evli olan karı-kocanın beraber yaşadıkları, ortak yaşamlarını birlikte geçirdikleri, sürekliliği olan konut oluyor. Peki, aile konutu şerhi olmayan evin satışı nasıl olur?

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkul Haberi

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkul

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

22 yıl önce tapu tahsis belgeli arsamızı babam müteahhide vermiş iki daire almıştı. Bunlardan birini sattık. Bu arada diğer malikler imar affına başvurmuştu. Belediye kayıtlarında bu yerin sahibi ağabeyim görünüyor. Bize notere gitmemiz teklif ediliyor bu halde durumumuz nedir? C.K.

Bir dönem kaçak binalar için tapu tahsis belgeleri verilmişti. Bunlar verilirken ileride bunların tapuya esas olacağı ve binaların da tapulu hale geleceği ifade edilmekteydi. Peki tapu tahsis belgesi ne işe yarar? Tapu tahsis belgesi, tapu senedi olmayan, imar ve gecekondu mevzuatı kapsamında, belediye, il özel idareleri, hazine ve vakıflara ait taşınmazların üzerinde yer alan meskenler için verilen ve...