02 / 05 / 2024

Tapuya verilecek belgeler

Tapuya verilecek belgeler

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Kira şerhi için gerekli belgeler!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Taşınmaz malın kiralanması durumunda, tapuya kira şerhi de düşülebiliyor. İşte kira şerhi için gerekli belgeler..

Oturma hakkı tapuya şerhi için gerekli belgeler!

Oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi veriyor. Oturma hakkının tapuya şerh edilebilmesi için bazı belgeler isteniyor. İşte, oturma hakkı tapuya şerhi için gerekli belgeler!

Tapuya şerh koyma dilekçesi!

Tapuya şerh konulabilmesi için hak sahibi gerekli belgeler ve bir dilekçe ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edebiliyor. Peki, tapuya şerh koyma dilekçesi nasıl yazılır?

Tapuya şerh nasıl yapılır?

Şerh ile taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları yazılabiliyor. Peki, tapuya şerh nasıl yapılır? Şerh için gerekli belgeler nelerdir?

Tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin Mayıs 2018'e kadar belgelerini normal tapuya dönüştürmeleri gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil ediyor. Peki, tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi için gerekenler nelerdir?

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir yapı inşaatına başlanılabilmesi için belediyeden inşaat izni alınması gerekiyor. İnşaat izni, gerekli belgeler ile birlikte bağlı olunan belediyeye müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat izni almak için gerekli belgeler...

Mortgage kredisi almak için gerekli belgeler!

Mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi kullanabiliyor. Peki mortgage kredisini kimler kullanabilir? İşte mortgage kredisi almak için gerekli belgeler..

Köyde ev yapmak için gereken belgeler 2014!

Köylerde ev yapma şartları, Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki köyde ev yapabilmek için neler gerekli? İşte köyde ev yapmak için gereken belgeler 2014...

İGDAŞ'ı alana 10 yıl kazanç garantisi verilecek!

Türkiye'nin en büyük doğalgaz şirketinin ihalesi için yatırımcıya altın fırsat sunuldu. İGDAŞ, özelleştirmek amacı ile çıkılacak ihale sonunda devralacak yatırımcılara, 10 yıl kazanç garantisi verilecek.

Tapuya verilecek belgeler Haberi

Tapuya verilecek belgeler

Tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Bu belgeler kimlik belgesi, fotoğraf, DASK, emlak beyan değeri olarak sıralanıyor.


Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?


Tapu Müdürlüklerinde İbraz Edilecek Belgelerin Özellikleri

a-Kimlik Belgesi: Tapu Sicili Tüzüğüne göre tapu müdürlüklerinde kimlik belgesi olarak kullanılabilecek olan belgeler;


Fotoğraflı TC Kimlik numaralı nüfus cüzdanı,

Pasaport (Yabancı uyruklular için),

Avukat kimliği,

Milletvekili kimliği,

Mavi Kart (12.04.2013 tarihinden sonra verilmiş ise tek başına Kimlik Belgesi olarak kullanılır.  5203/4112 yasalara tabi gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından Çıkma Belgesi (Mavi/Pembe Kart) 12.04.2013 tarihinden önce verilmiş ise Yabancı Kimlik Belgesi veya Pasaport ile birlikte kullanılır.


Bu belgeler dışında (sürücü belgesi, memur kimlik kartı vb) bir belge kullanılamaz.


Ayrıca belgesinde bulunmasa...