29 / 04 / 2024

Tarihi Aliağa Camii restore çalışmaları

Tarihi Aliağa Camii restore çalışmaları

İzmir Valiliği ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, konuya el atarak ihale süreçlerini hızlandırdı. İlk önce istinat duvarı tamir edildi. Şimdi de restorasyon süreci başladı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak

TOKİ İzmir Aliağa ihalesi 22 Eylül'de! 

TOKİ tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde inşa edilecek 2. Etap konutları için ihale tarihi belli oldu. 759 konutun inşa edileceği projenin ihale tarihi 22 Eylül'de yapılacak. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

TOKİ İzmir Aliağa 2020 kura çekimi ne zaman? TOKİ Aliağa 2020 kura çekilişi!

TOKİ İzmir Aliağa 2020 kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Aliağa 2020 kura tarihleri ne zaman? İşte TOKİ İzmir Aliağa 100 bin konut kura çekimi tarihi 2020... 

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 30 Ekim'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 30 Ekim 2019 tarihi itibariyle trafiğe açılacak.

TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura ne zaman?

TOKİ'nin İzmir Aliağa'da satışa çıkardığı 600 sosyal konuta 7 bin 935 başvuru geldi.TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura ne zaman? İşte yanıtı...

Aliağa'da 4.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Bozköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 4 milyon 526 bin 873 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 1 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

İzmir Aliağa'da 9 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Helvacı Köyü'nde yer alan benzin istasyonu vasıflı gayrimenkul icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 29 Ağustos 2018 olarak belirlendi.

Aliağa'daki Tarihi Han restore edilecek!

Aliağa Belediyesi, Osmanlı Padişahı 2. Mahmut döneminde Aliağa İskelesi meydanına inşa edilen hanı restore edecek.

Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısı değişecek mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Erhan Afyoncu bugünkü yazısında, Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısını değiştirecek projeden bahsetti. İşte o haber...

Ürgüp Hacı Mustafa Ağa Camii açıldı!

Ürgüp Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle restore edilen 200 yıllık tarihi Hacı Mustafa Ağa Camii, Cuma namazında ibadete açıldı.

Üsküdar Abdullahağa Camii ibadete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan tarihi itibariyle beş asırlık Bostancıbaşı Abdullahağa Camii'nin açılışına katıldı. Erdoğan, "Bu camimiz, bu yenilenmiş haliyle ümmetin emrinde olacaktır." diye konuştu.

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

Aliağa özelleştirilme ihalesinde teklif süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santralinin özelleştirilme ihalesinde ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saati 29 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Tarihi Aliağa Camii restore çalışmaları Haberi

Tarihi Aliağa Camii restore çalışmaları


İzmir'in en eski camiilerinden biri olan Damlacık yolu üzerindeki Aliağa Camii'nin restorasyon sürecindeyken bahçesindeki çöpler ve hazirelerin olduğu bölümdeki tuğlalar görenleri hayrete düşürmüştü. Restorasyonu yapan firma istinat duvarının yıkılması ile çalışmaları durdurmuştu. İzmir Valiliği ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, konuya el atarak ihale süreçlerini hızlandırdı. İlk önce istinat duvarı tamir edildi. Şimdi de restorasyon süreci başladı. 


İstinat duvarı ayrıldı 


2016 yılının sonunda camiinin ibadete açılacağını ifade eden İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, "Son cemaat yerini yenilediler. Arkadaki duvar için çalışmalar devam ediyor. Camiinin seviyesine kadar çok büyük bir hafriyat çıktı. Camiye ömürlük bir iş yapıyoruz. İnşallah camiyi kurtaracağız. Tuvaletler farklı yerlere alınacak. En önemlisi de camiyi alttaki nemden kurtaracağız. İstinat duvarı önceden bitişikti ve çökmüştü. Cami bu yüzden sürekli alttan...