17 / 06 / 2024

Tarihi Anı Antik Kenti yoğun ilgi görüyor

Tarihi Anı Antik Kenti yoğun ilgi görüyor

Arpaçay nehri kenarında konumlanan, kuruluşu milattan önce 5 bin yıllarına dayanan Tarihi Anı Antik Kenti yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Kentsel dönüşümde tarihi an için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı programda açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere son dakika müjdesi! Emekli zammı için o tarihi işaret etti!

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere müjdesini açıklayarak o tarihi işaret etti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika emekli maaşı açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda yoğun enflasyon baskısı altında olan Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi. Erdoğan, önümüzdeki Şubat- Mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam tarihi açıklaması! Maaşlar ne zaman kaç lira artacak?

Türkiye'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete ek zam oranıyla ilgili son dakika gelişmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak, asgari ücrete ek zam tarihi ve çalışmalardaki son durumla ilgili bilgi verdi..İşte detaylar..

TOGG'un yola çıkacağı tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Beklenenden erken olacak

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG'un seri üretimi için yapılan çalışmalar devam ediyor. TOGG Gemlik Tesisi’nde aracın boya ve montaj çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin banttan ineceği tarihi açıkladı.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda tarihi an!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda tarihi an yaşandı. Yüzde 90,5'i tamamlanan Yeni Havalimanı'nda biten pist için seyrüsefer cihazlarının testleri için pistin üzerinde DHMİ'ye ait Cessna uçağı ilk kontrol uçuşunu yaptı...

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

3. havalimanında tarihi an! Işıklar ilk kez yandı!

Yüzde 80'i tamamlanan 3. havalimanında tarihi bir an yaşandı. Havalimanında pistin yapımı tamamlandı ve ilk uçak 26 Şubat'ta inecek. Pistin ışıkları ilk kez dün akşam yandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'dan Sevakin Adası'nı istedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir'e " 'Sevakin Adası'nı bize tahsis etseniz de tamamiyle şöyle bir restore etsek, bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek' dedim" dedi.

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından uyarı!

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından "gürültü" uyarısı geldi. Yüksek sesin yasak olduğu Tarihi Doğan Apartmanı'nda yönetici anne Sibel Can'ı arayarak uyarıda bulundu.

Assos’taki otel inşaatında son durum!

Tarihi Assos antik kentinin olduğu bölgede Bodrum artı iki kattan oluşan betonarme bina yükselmeye başlayınca, antik kentin tarihi dokusuna zarar verdiği iddia edilerek tepkiler de yükseldi.

Tarihi Anı Antik Kenti yoğun ilgi görüyor Haberi

Tarihi Anı Antik Kenti yoğun ilgi görüyor

Arpaçay nehri kenarında konumlanan, kuruluşu milattan önce 5 bin yıllarına dayanan Tarihi Anı Antik Kenti yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Kars’a 42 kilometre uzaklıkta yer alan ve Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan Anı Harbeleri, havaların ısınmasıyla birlikte yabancı konuklarını misafir etmeye başladı. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Anı Harabeleri, muhteşem cazibesiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Kars’ın Anı’sız, Anı’nın da Kars’ız olamayacağını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “Eskiden Söylenen güzel bir söz vardır. “Ani bir Dünya’dır ama Dünya bir Ani değildir” değildir diyerek Antik Kentin önemine dikkat çekti. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Anı’nın geçmişte nüfusunun 200 bin olduğunu söyledi. Hakan Doğanay, “Anı ören yeri üzerinde şuanda bulunan 21 tane kalıntı...