03 / 05 / 2024

tarihi Ankara Evleri

tarihi Ankara Evleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi atölyelerinde üretilen malzemelerle, özgün mimariye bağlı kalarak, parklara tarihi Ankara evleri yapıyor. Peki tarihi Ankara evleri hangi parklara yapılacak?

Ankara Evleri restorasyon fırsatçılarının gözdesi!

Ankara'nın en eski semtlerinden olan Ulucanlar, Samanpazarı ve çevresindeki tarihi Ankara evleri, fırsatçıların gelir kapısı oldu.

Ankara Evleri'nin sayısı artırılıyor!

Tarihi ve kültürel değerleri Sincan'da yaşatmak için gayret gösteren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ilçeye yedi tane daha konak kazandırıyor.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Bayraktar İnşaat 50'nci yılını 3 bin konutluk Adres Ankara Evleri ile kutladı! 

Bayraktar İnşaat tarafından inşa edilen Adres Ankara Evleri projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Proje kapsamında yaklaşık 3.000 konut inşa edilecek. 

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri 50. yıla özel 50 ay vade fırsatıyla satışta!

Bayraktar İnşaat tarafından Ankara'da inşa edilen "Adres Ankara Evleri" şirketin 50. yılına özel 50 ay vade fırsatıyla satışa çıkarıldı. Proje kapsamında 2.486 adet konut inşa edilecek. İşte proje hakkında tüm merak edilenler...

Bayraktar İnşaat'tan Ankara'ya 3 bin yeni konut geliyor! Adres Ankara evleri satışta! Yeni proje!

Bayraktar İnşaat tarafından Ankara'ya 26 bloktan oluşan toplam 3 bin konutluk yeni proje geliyor. Peki Adres Ankara Evleri fiyatları ne kadar? Adres Ankara Evleri ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

TOKİ Ankara kura tarihi! Ankara TOKİ kurası ne zaman çekilecek?

Ankara’da TOKİ’ye başvuru yapan kişiler, TOKİ Ankara kura tarihlerini merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Velux Ankara Evleri fiyatları!

Fırat Life Style, Ata Yıldız Grup, Acity ortaklığında inşa edilen Velux Ankara projesi satışa çıktı. Peki Velux Ankara Evleri fiyatları ne kadar? İşte projenin tüm detayları...

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

tarihi Ankara Evleri Haberi

tarihi Ankara Evleri

Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nca, Ankara evlerini korumak ve yaşatmak amacıyla geleneksel mimariye bağlı kalınarak yapılan tarihi evlerde, duvarlar kırmızı tuğlalarla, tavanlar ahşap, çatılar da oluklu kiremitlerle döşenerek inşa ediliyor. Dayanıklılığın sağlanması amacıyla çelik konstrüksiyon kullanılarak inşa edilen tarihi Ankara evlerinde, geleneksel yapının koruması için de ahşap payandalar tercih ediliyor. Kent Estetiği Dairesi yetkilileri bugüne kadar Keçiören Uyanış Parkı, Altındağ Altınpark, Karapürçek'te bulunan Meşe Dağı, Çamlıdere ve Gölbaşı TOKİ Parkı ile Yenimahalle Demetevler Parkı'na Ankara evi yapıldığını söyledi.



Sabah...